Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες»


Νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων που στρέφονται κατά της Ελλάδας φαίνεται πως ανοίγει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Για πολλοστή φορά, κατηγορεί την Αθήνα ότι υποθάλπει τρομοκράτες και φιλοξενεί στρατόπεδα εκπαίδευσης του εκτός νόμου Επαναστατικού Απελευθερωτικού Λαϊκού Μετώπου (DHKP/C).

«Όλοι γνωρίζουμε ποιοι στηρίζουν και προστατεύουν αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα του DHKP/C βρίσκονται στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να μπαίνουν στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση τους κατέστειλε, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν ακόμη επιχειρούν εκεί», δήλωσε ειδικότερα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων επέρριψε, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, εκ νέου την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του σε «σκοτεινά χέρια από το εξωτερικό», τα οποία επιχειρούν να ανακόψουν την άνοδο της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε, «ένα κουμπί πιέζεται και νόμιμοι και παράνομοι οργανισμοί διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι μία τόσο προετοιμασμένη επίθεση που στοχεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία την ίδια στιγμή. Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν».

Στο πρόσφατο παρελθόν, δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ανέφεραν συγκεκριμένα το Λαύριο ως την πιθανότερη τοποθεσία για την εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα.

Επανειλημμένως η Αθήνα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, έχει διαψεύσει και απορρίψει παρόμοιους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο επανεμφανίζονται σε ορισμένες τουρκικές εφημερίδες είναι αυθαίρετος και ύποπτος.
inthecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...