Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Tageszeitung: Καληνύχτα νεοναζιστές

             

Μια μεγάλη φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου με χειροπέδες κυριαρχεί στο πρωτοσέλιδο της Tageszeitung και συνοδεύεται από τον τίτλο: «Καληνύχτα, (γραμμένο στα ελληνικά) νεοναζιστές!».

ΕΛΣΤΑΤ: Τα προϊόντα που έκοψαν οι Έλληνες, λόγω οικονομικής κρίσης


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση της κατανάλωσης στην Ελλάδα και τα προϊόντα που έκοψαν οι Ελληνες λόγω οικονομικής κρίσης. Επιπλα, ηλεκτρικά ειδη και καλλυντικά είναι στην πρώτη τριάδα.

Να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα ζήτησε ο Νίκος Δένδιας


Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη δημόσια τάξη, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την ηγεσία της αστυνομίας και τη συμμετοχή άλλων ανώτατων αξιωματικών.

ΗΠΑ: Το σχέδιο προϋπολογισμού απειλή διάλυσης για το αμερικανικό δημόσιο


Με παράλυση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών της κινδυνεύει από αύριο η αμερικανική κυβέρνηση αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe DIRECT» του δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, και τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη.

Άνοιξε τις πύλες της η 4η Μπιενάλε της Αθήνας


Ο πρώην »ναός» του χρήματος στην οδό Σοφοκλέους 10, ερειπωμένος από το 2007 και με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης του κτιρίου του, μετατρέπεται από σήμερα και για 55 ημέρες σε μια ζωντανή Αγορά πολιτών, χώρο συνάθροισης και ανταλλαγής απόψεων, όπως προκύπτει από το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας.

Στο εφιαλτικό 27,9% η ανεργία


Το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο 27,9% από 24,6% έναν χρόνο πριν και 27,6% το Μάιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόωρο να υπάρξουν κοινοβουλευτικές αποφάσεις για τους βουλευτές της Χ. Αυγής


Σύμφωνος με την άποψη του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι είναι πρόωρο να υπάρξουν οποιεσδήποτε κοινοβουλευτικές αποφάσεις για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πριν τις δικαστικές εξελίξεις, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων


Δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων από τον Οκτώβριο 2013 έως τον Ιανουάριο 2014 στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Συλβί Γκιλιέμ «επιστρέφει» στο Μέγαρο Μουσικής


Μία από τις κορυφαίες χορεύτριες όλων των εποχών, η Συλβί Γκιλιέμ, φοράει ξανά τις πουέντ της, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιήσει μία σειρά εμφανίσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 19 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Ύποπτος λογοκλοπής ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ


Για υποκλοπή στη διδακτορική του διατριβή, κατηγορείται ο πρώην υπουργός της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Μέτρα 3,7 δις ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014


Νέα φορολογικά μέτρα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ ενσωματώνει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου.

Αντώνης Σαμαράς από τις ΗΠΑ: Στα δύσκολα οι Έλληνες είναι πάντα ενωμένοι


Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Την Τρίτη η πληρωμή των συντάξεων ΟΓΑ


Παρατείνεται έως το τέλος του μηνός η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών των ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οργανισμού.

Αύριο Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 738.574 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει.

Παράταση διαγωνισμού για την υποθαλάσσια διασύνδεση Κυκλάδων


Δεκαπενθήμερη παράταση στην προθεσμία του διαγωνισμού για την υποθαλάσσια διασύνδεση του ηλεκτρικού δικτύου των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία καταιγίδες στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, έως 6 μποφόρ.

Τέλη κυκλοφορίας του 2014 ηλεκτρονικά μέσω της ΓΓΠΣ


Αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα διατεθούν φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Σαμαράς: επενδύστε στην Ελλάδα



“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο”, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...