Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τη «μεγάλη ανατροπή» ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας και ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις




«Νέο εθνικό συμβόλαιο με το λαό»

Τη «μεγάλη ανατροπή» ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας και ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις


Αθήνα
Την ανατροπή της «κυβέρνησης του μνημονίου» με μία «ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση» και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο» με το λαό ζήτησε, υπό βροχή, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνοντας 5+1 δεσμεύσεις. «Εσείς με τη ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς δεσμευόμαστε ενώπιών σας» το σύνθημα της ομιλίας του κ. Τσίπρα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Πύργο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους» και πως «έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής». «Ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το 'όχι' του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση», είπε.


Θα συζητήσουν για την Συρία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν την Δευτέρα στο Παρίσι για να συζητήσουν σχετικά με τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι τρεις υπουργοί, ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, ο Αμερικανός Τζον Κέρι και ο Βρετανός Ουίλιαμ Χέιγκ, θα γευματίσουν στο πλαίσιο «των συνεχιζόμενων συνομιλιών τους για τη Συρία», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Φιλίπ Λαλιό.
Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η ένταξη της Συρίας στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων δεν αρκεί και επέμεινε ότι είναι ανάγκη να υιοθετηθεί μια «δεσμευτική» απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Οι ανακοινώσεις του συριακού καθεστώτος είναι ασφαλώς πολύ χρήσιμες αλλά παραμένουν ανεπαρκείς», επισήμανε.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

"Η όποια συμφωνία να είναι επαληθεύσιμη και εκτελεστή"



"Η όποια συμφωνία να είναι επαληθεύσιμη και εκτελεστή"
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει οι συνομιλίες για το σχέδιο το οποίο προβλέπει να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφούν τα συριακά χημικά όπλα να στεφθούν από επιτυχία, τόνισε όμως ότι θα επιμείνει η όποια συμφωνία να είναι «επαληθεύσιμη και εκτελεστή».
Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τις συνομιλίες Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο με τον εμίρη του Κουβέιτ, τον Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σάμπαχ.
«Μοιράζομαι με τον εμίρη την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις τις οποίες διεξάγουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενεύη θα καρποφορήσουν», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Αλλά επανέλαβα αυτό που έχω ήδη πει δημόσια, το οποίο είναι ότι η όποια συμφωνία χρειάζεται να είναι επαληθεύσιμη και εκτελεστή», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Nέα δημοσκόπηση : Μπροστά η ΝΔ με 0,5%




Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,5%

Προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα "Παραπολιτικά". 
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,2% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7%. Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,8% ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%. Εκτός βουλής μένει , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ το ποσοστό της οποίας είναι μόλις 2,2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 23%.
Επίσης, καταλληλότερος Πρωθυπουργός εμφανίζεται να είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40,5% ενώ το 53,6% της κοινής γνώμης λέει όχι στις απεργίες των εκπαιδευτικών.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Ανοιχτές έως τις 9:30 οι εφορίες την Τρίτη



Ανοιχτές έως τις 9:30 οι εφορίες την Τρίτη

Ανοικτές μόνο έως τις 9:30 το πρωί θα είναι οι Εφορίες στην Αττική, την προσεχή Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου.
Στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των εφοριακών των νομών Αττικής και Κυκλάδων
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Προσαγωγές στο Πέραμα


Προσαγωγές  στο Πέραμα

Περισσότερα από είκοσι άτομα έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Περάματος  για να διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν στην επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αργά χθες το βράδυ στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προσαχθεί 24 άτομα. Η αστυνομία αναζητά τέσσερα άτομα τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες συμμετείχαν στην επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Δευτέρα


ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Δευτέρα
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας για την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών – μελών της, των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας κηρύσσουμε Παναττική στάση εργασίας από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου.
Κηρύσσουμε, επίσης, στάση εργασίας σε όσες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει και στηρίζει τις αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας των Ομοσπονδιών και Συλλόγων.

«Στη Βουλή η ονομασία των Σκοπίων»



«Στη Βουλή η ονομασία των Σκοπίων»
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να έλθει το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπιων στη Βουλή, «για συζήτηση και έγκριση πριν την οποιαδήποτε περαιτέρω διαπραγμάτευση».

Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις


 Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις
Ενέργεια, φυσικό αέριο, αγορά ακινήτων (real estate), τρόφιμα και τουρισμός συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπουργός Επικρατείας δρ Soultan Al Jabe,

Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες




Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες
Συνολικά οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, έχασαν τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών που συνεχίζουν να πλήττουν την ανατολική Ρουμανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax επικαλούμενο τις αρχές.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα κορίτσι ηλικίας οκτώ ετών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...