Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νέα παραπομπή της Ελλάδας για τα λύματα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων.

Αυτό είναι το μηνιάτικο των βουλευτών


Τις απολαβές των βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η Βουλή.

Επιταγή έως 10.000 ευρώ σε νέους ανέργους


«Ανάσα» για 2.000 άτομα έως 35 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι, αναμένεται να αποτελέσει το νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης που «δρομολογεί» το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους.

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη ανέργων μηχανικών πληροφορικής


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις Υπηρεσίες EURES χωρών μελών της Ε.Ε., οργανώνει δύο εκδηλώσεις για την πρόσληψη Ελλήνων αποφοίτων Μηχανικών

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

       

           ;        .  
 Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν,          μετά τους νικάς.
 Μαχάτμα Γκάντι.                                                                                

      
       

Δημόσιο: 9.313 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2013


Με 9.313 νέους υπαλλήλους θα ενισχυθούν διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, μέχρι το τέλος του έτους. Οι φορείς που θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό, είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικοί σταθμοί, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και λιμενικό.

Ικαρία: Παγκόσμιο φαινόμενο μακροζωίας


Με το φαινόμενο της μακροζωίας στην Ικαρία ασχολήθηκε η εκπομπή «60 minutes» του αυστραλιανού δικτύου ΝΙΝΕ. Δημοσιογράφος του καναλιού επισκέφθηκε το νησί και κατέγραψε περιπτώσεις αιωνόβιων της Ικαρίας, τον τρόπο ζωή τους και την διατροφή τους.

Τρίτος Έλληνας Δήμαρχος στη Μελβούρνη


Ο ομογενής Λάμπρος Ταπεινός εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος του δήμου Μόρελαντ της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες αλλά και πολίτες που προέρχονται από πολλές άλλες χώρες.

Το πρώτο Ναυτιλιακό Μουσείο της Ελλάδας στη Χίο

Στα Καρδάμυλα της Χίου θα δημιουργηθεί το πρώτο Ναυτιλιακό Μουσείο της Ελλάδας, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η μελέτη κατασκευής του μουσείου χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Χίου και τον σύλλογο «Καρδαμύλια Ναυτοσύνη», ενώ ο δήμος διεκδικεί την ένταξή του για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.


Το Ναυτιλιακό Μουσείο θα στεγαστεί σε δύο εφαπτόμενα κτήρια, το ιστορικό δημοτικό σχολείο «Καρράδειο» και τον πρώην νηπιακό σταθμό. Η επανάχρηση των κτηρίων σε μουσειακό χώρο 900 τετραγωνικών μέτρων στοχεύει να τα εντάξει ξανά στη ζωή του οικισμού των Καρδαμύλων.

Μεϊμαράκης: Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και να μην παίρνουν αποζημίωση όσοι βουλευτές είναι πλούσιοι


Με το κλίμα διχασμού να κυριαρχεί ανάμεσα στους βουλευτές για το αν θα πρέπει να μειωθούν ή όχι οι αποδοχές τους ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης «έριξε» μια πρόταση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις έστω και αν είναι προς το παρόν μόνο μια πρόταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...