Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική σπείρα αλλοδαπών


Πολυμελής εγκληματική σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων


Επανέρχεται από την ερχόμενη Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων. Θα λειτουργεί με υπαλλήλους που δεν θα φορούν στολή, αφού πλέον έχει καταργηθεί η δημοτική αστυνομία, αλλά θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο.

Βαπτίστηκε το βασιλικό μωρό!


Σε μία σεμνή τελετή, στο βασιλικό παρεκκλήσι του Saint James στο Λονδίνο, βαπτίστηκε ο πρίγκιπας Γεώργιος, γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει η εκκλησία


Τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας ετοιμάζει η Εκκλησία της Ελλάδος, για το οποίο πήρε και άδεια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

235 «ναι» στην αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.


Ηχηρό μήνυμα υπέρ της προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών και του κοινοβουλευτισμού, έστειλε η Βουλή των Ελλήνων, η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας υπερψήφισε την τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Προσαγωγές 24 ατόμων σε καταυλισμούς Ρομά


Ελέγχους σε καταυλισμούς Ρομά στην Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποίησε  η Αστυνομία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας.

Τσίπρας: Όσοι επενδυτές κερδοσκοπήσουν θα πάνε στη Δικαιοσύνη


Μήνυμα προς επιχειρηματίες-επενδυτές αλλά και υπουργούς, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ


Στο 7,2% μειώθηκε το Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, από 7,3% τον προηγούμενο μήνα, παρά το μικρό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό και θα προσφέρει στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με θέμα «Μύθοι σε εικόνες». 

Τρόικα: «Πάρτε μέτρα, όχι σε μειώσεις»


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να μη δεχτούν νέα οριζόντια μέτρα, όμως αυτό το "αντάρτικο" της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως έχει ενοχλήσει κάποιους στις Βρυξέλλες.
Η κυβέρνηση σηκώνει... μπαϊράκι και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο δε θα δεχτεί να πάρει νέα οριζόντια μέτρα αλλά πως προετοιμάζεται ακόμη και για σύγκρουση με την τρόικα.
Ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup επανέλαβε, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ότι η τρόικα θα επιστρέψει μόλις η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Όμως η ακριβής ημερομηνία παραμένει αδιευκρίνιστη.
Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες δεν "είδαν" με καθόλου καλό μάτι τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έκρυψαν ότι ορισμένα κράτη-μέλη είναι δυσαρεστημένα από το μήνυμα «όχι άλλα μέτρα».
"Είναι σημαντικό η Ελλάδα, αφενός να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2014 και αφετέρου να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014. Αυτή είναι η μόνη λύση που βλέπουν οι Βρυξέλλες, εάν η Ελλάδα επιθυμεί να μειώσει γρηγορότερα το επίπεδο του χρέους της, να επιστρέψουν οι επενδύσεις και να τονωθεί η ανάπτυξη", σημείωναν κοινοτικές πηγές.
Οι δανειστές επιμένουν πως υπάρχει δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014. Και στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα ότι για να καλυφθεί το κενό αυτό, είναι αναγκαία η λήψη συγκεκριμένων και στοχευμένων μέτρων και όχι μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η διαφωνία για το ύψος του δημοσιονομικού κενού οφείλεται στον τρόπο που προσμετρά η κάθε πλευρά τον δείκτη ανάπτυξης, τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και τις κρατικές δαπάνες, σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Τα προαπαιτούμενα της δόσης: Κλείστε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ!
Όσον αφορά την εκταμίευση της τελευταίας υπο-δόσης του Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, οι κοινοτικές πηγές τόνισαν ότι θα πρέπει πρώτα η ελληνική πλευρά να ικανοποιήσει τα τέσσερα προαπαιτούμενα που προβλέπει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρώτο και σημαντικότερο προαπαιτούμενο για τους Ευρωπαίους είναι η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα 12.500 υπαλλήλων. Το δεύτερο προαπαιτούμενο αφορά την αναδιάρθρωση των τριών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Οπως εκτιμούσαν οι πηγές των Βρυξελλών, οι δύο από αυτές τις τρεις βιομηχανίες θα πρέπει να κλείσουν.
Το τρίτο προαπαιτούμενο έχει να κάνει με την αποπληρωμή εκκρεμών οφειλών του κράτους προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και το τέταρτο, με τον νέο κώδικα των δικηγόρων.
Το χρηματοδοτικό κενό
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το λεγόμενο «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, οι πηγές της ΕΕ εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως τον Δεκέμβριο.
Επισήμαναν, ωστόσο, ότι προηγουμένως θα πρέπει να υπάρχει μια σαφέστερη εκτίμηση για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2013 και του 2014. Σημειώνεται ότι οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί η ωρίμανση των ελληνικών ομολόγων που διακατέχουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών.
Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οι πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν περί τον Μάιο-Ιούνιο του 2014. Οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν, άλλωστε, ότι βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είναι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013 και η επικύρωσή του από την Eurostat, τον Απρίλιο του 2014.
inthecity.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...