Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το νέο λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.


Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ


Την επίσημη παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 13 Ιανουαρίου. Το χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία μέσα στο 2014.

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Θα σας αφορίσω!"


Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που εκλέγονται εντός των ορίων της επαρχίας ποιμαντικής ευθύνης του, εάν και εφ' όσον ψηφίσουν

Στις κοινωνίες δεν υπάρχει πάτος. (Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του πολιτικού επιστήμονα Λευτέρη Κουσούλη στο maga.gr)



Ευγενικός, ευθύς και μεστός, ο Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμων, υποστηρίζει ότι  η δημοκρατία που ζούμε με τα αστικά χαρακτηριστικά της έχει μια προσχηματικότητα, αλλά όποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες είναι βαθιά νυχτωμένος ως προς την πολιτική λειτουργία, δεν κατανοεί τον κόσμο, την κίνηση, τις συνθήκες και στο βάθος μπορεί να εύχεται μια άλλη ‘Χούντα’.

Στο εδώλιο της Ε.Ε η Ελλάδα για τις χωματερές


Το 2005 το Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) είχε καταδικάσει την Ελλάδα για τη λειτουργία 1.125 μη ελεγχόμενων χώρων ταφής αποβλήτων, και το κλείσιμο του συνόλου των παρανόμων και μη ελεγχομένων χώρων ταφής αποβλήτων προβλεπόταν ότι θα είχε ολοκληρωθεί ως το 2008.

Περισσότεροι δικαιούχοι για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων


Τη διεύρυνση των εισοδηματικών και ηλιακών κριτηρίων για τη χορήγηση από 1/1/2014 επιδόματος ύψους 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...