Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

"Οχι" στις κάμερες μέσα στο μετρό


«Φρένο» στο σχέδιο να μπουν κάμερες ακόμη και μέσα στους συρμούς του Μετρό, έβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της ΑΜΕΛ.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο


Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια πέντε χρόνια πριν.

Πανέμορφα και εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο


Τα εγκαταλελειμμένα μέρη ανά τον κόσμο συνδέονται συχνά με θρύλους, μύθους και… φαντάσματα! 
Μερικά από αυτά όμως, είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στις χώρες όπου βρίσκονται ή Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Κι όχι άδικα, αφού και ιστορικά κειμήλια είναι και διατηρούν απαράμιλλη την ομορφιά τους! Πιο απόκοσμη ίσως… 


Έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη: Το κόκκινο και το μαύρο


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Γιάννης Ψυχοπαίδης – Το κόκκινο και το μαύρο. Χαρακτική 1963-2013» την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης


«H Ακαδημία Αθηνών δέχεται με χαρά και τιμή στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη. Μητρική του γλώσσα είναι η μουσική, πατρική του, η γλώσσα των κοινωνικών αγώνων.

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί…


Γράφει ο
Πάνος Καλουδάς
Κάποτε, αρκετοί, περίμεναν τον… θείο από την Αμερική, για να τους ξελασπώσει οικονομικά… Όσοι τουλάχιστον διέθεταν…¨θείο¨, στην από κει πλευρά του Ατλαντικού.

Χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ



Σε μια εκτίμηση-σοκ για την Ελλάδα προχωρούν οι Financial Times, οι οποίοι αναλύοντας το πλάνο βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Ανγκέλα Μέρκελ με το SPD, αναφέρουν πως μέσα στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε επιστρέψει στη δραχμή, είτε χρεοκοπήσει, είτε θα πραγματοποιηθούν και τα δύο ενδεχόμενα.

Απαγόρευση κυνηγιού σε όλη την Ελλάδα


Απόφαση για απαγόρευση του κυνηγιού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, για όλα τα είδη θηραμάτων, πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), έπειτα από προσφυγή της Ζωοφιλικής - Οικολογικής Ενωσης Ελλάδας, η οποία ζητεί την αναστολή απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...