Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΝΤ: Ανάγκη για νέα μέτρα



Την ανάγκη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και πρόσθετης στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είτε με ελάφρυνση του χρέους είτε μέσω νέου πακέτου βοήθειας,
αναμένεται να τονίζει η έκθεση που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετεί σε υψηλότερα επίπεδα το ύψος του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού για 2015, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις της ΕΕ. Εν τω μεταξύ στα μέσα Ιουλίου επανέρχεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας και για περίπου 10 ημέρες.

Στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα βρεθούν οι έξι προαπαιτούμενες δράσεις για κάθε υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Η κρίσιμη αξιολόγηση για τη ρύθμιση του χρέους θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013, γράφει σε δημοσίευμά του το Ρόιτερς, αναφέροντας πως η χώρα μας είνια η μόνη που έχει λάβει δραστικά μέτρα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο των όρων της διεθνούς διάσωσής της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...