Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Σε πλειστηριασμό το βιολί του Τιτανικού


Το βιολί του Γουάλας Χάρτλεϊ -  του γενναίου μαέστρου της ορχήστρας του Τιτανικού  που μέχρι το τέλος  έπαιζε πάνω στο πλοίο - βγαίνει σε πλειστηριασμό αυτό το Σαββατοκύριακο στο Γουίλτσαϊρ της Βρετανίας, μαζί με άλλα 12 σπάνια κειμήλια από το πλοίο. 

Μιχελάκης: Η λιτότητα ενισχύει τους ακροδεξιούς στην Ευρώπη


Να εγκαταλειφθεί η πολιτική της αυστηρής λιτότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι “αποτελεί κοινωνικό κίνδυνο και θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τους ακροδεξιούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη”.

"Πνίγουν" τους δανειολήπτες τα στεγαστικά δάνεια


Το συγκλονιστικό ποσοστό του 75% φτάνουν πλέον τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που βρίσκονται “στο κόκκινο”, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Καταδίκη της Ελλάδας για την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ


To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα γιατί δεν ανέκτησε από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες.

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για τη φτώχεια


Το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, υπό την ομπρέλα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), που στόχο έχει να ανακόψει το αυξανόμενο κύμα φτωχοποίησης στην πρωτεύουσα και την αύξηση του αριθμού των κατοίκων της Αθήνας που προστρέχουν στις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ, παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, εν όψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού (17 Οκτωβρίου).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...