Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

10 ευρώ το στρέμμα ο φόρος


Mε στόχο την είσπραξη 945 εκατ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων. Το ποσό που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες εξαρτάται από τη χρήση, τη θέση και την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Στις παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες τα μεγαλύτερα βάρη, μικρότερη η επιβάρυνση για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσέγγισης ΝΔ-ΧΑ



Το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης ακροδεξιών εξτρεμιστών σε μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πέραμα, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δήλωσή του προς την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
«Είναι αυτονόητο ότι την καταδικάζουμε» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και απέρριψε την εικασία περί ενδεχόμενης προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. (Οι ισχυρισμοί) προέρχονται από τους αντιπάλους μας» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Η Συρία θα εφαρμόσει το σχέδιο


Η Συρία θα εφαρμόσει το αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΟΗΕ, και έχει αρχίσει να καταρτίζει τον κατάλογο με αυτό τον οπλισμό της, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης στο τηλεοπτικό κανάλι ITN.
"Η Συρία δεσμεύεται να εφαρμόσει ό,τι προέρχεται από τον ΟΗΕ", δήλωσε ο υπουργός, ο Όμραν αλ-Ζούμπι. "Αποδεχόμαστε το ρωσικό σχέδιο να απαλλαγούμε από τα χημικά όπλα μας. Στην πραγματικότητα έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε τον κατάλογό μας", δήλωσε.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...





Από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου θα απεργήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας...

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, με αυτό τον τρόπο οι γιατροί «θα δηλώσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας».

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...




Αποφασισμένος να αλλάξει στρατηγική απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών είναι ο Πρωθυπουργός ο οποίος φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την στάση της τρόικας και τις συνεχείς διαρροές που κάνουν πριν έρθουν στην Αθήνα...

Το πρώτο μήνυμα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να το στείλει την Τρίτη κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες και στις συναντήσεις που θα έχει με του ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους. «Μην μας πιέζεται να πάρουμε νέα μέτρα. Δεν αντέχουμε. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» θα πει μεταξύ άλλων  ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Παράλληλα θα τονίσει την ανάγκη στήριξης της δικομματικής κυβέρνησης ζητώντας άμεσα αναπτυξιακά μέτρα.

ΠΑΣΟΚ: Εμπορεύεται την αγωνία του λαού ο Τσίπρας


«Στις εμφανίσεις του  στη Θεσσαλονίκη  ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κρύψει πίσω από την οξύτητα των εκφράσεων του, το πολιτικό κενό των θέσεων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ και προσθέτει:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...