Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έπαιξε Τσιτσάνη σε συναυλία κλασικής μουσικής


Αμέσως μετά την Τσιγγάνα του Μωρίς Ραβέλ, η ραγδαία ανερχόμενη 25χρονη Ολλανδή βιολονίστρια, Εμι Στόρμς επέστρεψε στην σκηνή για να ερμηνεύσει μπροστά στο έκπληκτο (και στη συνέχεια ενθουσιώδες) κοινό, τα Ωραία του Τσιτσάνη.
Ακολούθησαν επιφωνήματα και χειροκροτήματα για αυτή τη σπάνια εμπειρία ακρόασης που τίμησε τον κορυφαίο Έλληνα ρεμπέτη που διεγείρει ακόμα και συμφωνικές ορχήστρες. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ogdoo, η Εμι Στομ άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών στη φημισμένη Βασιλική Μουσική Σχολή της Χάγης από όπου αποφοίτησε πριν από τρία χρόνια. Το βίντεο προέρχεται από τη συναυλία που έδωσε τον Φεβρουάριο του 2012.

       
                    
Η στιγμή που αρχίζει να ερμηνεύει το έργο του Τσιτσάνη βρίσκεται από το 3ο λεπτό και μετά.
inthecity.gr








Μισή μονάδα μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Πολυτεχνείο: 40 χρόνια από την ηρωική εξέγερση


Άρχισαν σήμερα Πέμπτη οι τριήμερες εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Ο πρώτος ουρανοξύστης στο "Σημείο Μηδέν"


 Άνοιξε τις πύλες του την τετάρτη, ο πρώτος ουρανοξύστης, στο "Σημείο Μηδέν",εκεί που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, δώδεκα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. 

Τέταρτη ναυτική δύναμη στον κόσμο η Ελλάδα


Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν στην κατοχή τους 3.319 εμπορικά πλοία ποικίλων τύπων και χωρητικοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν στο World Factbook-2013 της CIA.

Ποιοι θα πάρουν σύνταξη στα 55


Ευνοϊκές ρυθμίσεις  της ασφαλιστικής νομοθεσίας δίνουν ευκαιρία για συνταξιοδότηση 12 χρόνια πριν από το όριο του 67ου έτους της ηλικίας. Δυνατότητες υπάρχουν και για εργαζομένους που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011-2012.

Οι Διάλογοι των Αθηνών στην Στέγη


«Οι Διάλογοι των Αθηνών- Σώμα και Πνεύμα : Η δυναμική μιας αντίθεσης» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 19:00 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ανάπτυξη 1,6% βλέπουν οι «σοφοί» της οικονομίας


Μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη προβλέπει για το 2014 το «Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων» της γερμανικής οικονομίας, οι αποκαλούμενοι και «πέντε σοφοί».

Ακροδεξιά συμμαχία ενάντια στην Ευρώπη


Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά προχωρά στην συγκρότηση αντιευρωπαϊκής συμμαχίας, στην οποία όμως δεν έχουν θέση εξτρεμιστικά κινήματα όπως η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Google και Twitter βοηθούν τους πληγέντες


Απελπισία και καταστροφές άφησε στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες ο τυφώνας Χαϊγιάν. Το ζητούμενο είναι τώρα η άμεση χορήγηση βοήθειας. Και εδώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...