Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τα έργα τέχνης ανήκουν σε όλους τους διαβάτες της Αθήνας


Την έκθεση Favela σε επιμέλεια της ομάδας Stigma Squad φιλοξενεί το metamatic:taf από σήμερα έως τις 28 Μαρτίου.

Οι 8 συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τα έργα και τις εγκαταστάσεις τους συνεχίζουν ένα διάλογο που έχει ξεκινήσει στους δρόμους και συνεχίζεται σε κάθε λεωφόρο, στενό και πεζόδρομο της Αθήνας, μιας πόλης που άλλοτε ντύνεται favela και άλλοτε βυθίζεται στην αρχαιοπρέπεια και τον κλασικισμό της. 

Πέρα από την ιστορία και την πραγματικότητα, υπάρχει μια διαφορετική όψη της πόλης που φέρει το πολλαπλό πρόσωπο της φαντασίας των καλλιτεχνών δρόμου. Μια στάση ζωής που αξιώνει τα έργα τέχνης να ανήκουν σε όλους τους διαβάτες της Αθήνας και το ίδιο το αστικό τοπίο να λειτουργεί ταυτόχρονα ως μούσα και ως καμβάς.  

"Favela είναι ο όρος για μια παραγκούπολη στη Βραζιλία, τις περισσότερες φορές μέσα σε αστικές περιοχές. Οι περισσότερες σύγχρονες favelas εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1970, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, όταν πολλοί άνθρωποι έφυγαν από τις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας και μετακόμισαν στις πόλεις. Ανίκανοι να βρουν ένα μέρος για να ζήσουν, πολλοί άνθρωποι κατέληξαν σε μια favela...».

Συμμετέχουν: Exit, Fotizontas, Gregos Theopsy, Kasp OFK / Dantes, Mariana Cute, Senor, Yiakou, Zamie 

Επιμέλεια: Stigma Squad

Εγκαίνια: Πέμπτη 06.03.2014, 20:30 

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 06.03-28.03.2014

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...