Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ένταση στην ανατολική Ουκρανία


Τεταμένη  παραμένει η κατάσταση στην Κριμαία. Διαδηλωτές που υποστηρίζουν την ένωση με τη Ρωσία έχουν βγει  στους δρόμους των μεγάλων πόλεων φωνάζοντας συνθήματα κατά της παράνομης, όπως ισχυρίζονται, κυβέρνησης του Κιέβου.

«Το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία είναι απολύτως νόμιμο», ισχυρίζεται η Μόσχα, η οποία ελέγχει πλέον σχεδόν όλες τις στρατιωτικές βάσεις της περιοχής, αλλά και τις θαλάσσιες οδούς της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εάν αυτό "δείξει" ένωση με τη Ρωσία δήλωσε στο CΝΝ ο Τόνι Μπλίνκεν, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας θα είναι έως το τέλος του μήνα κομμάτι της Ρωσίας διαμηνύει ο Πρόεδρος της κριμαϊκής Βουλής Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή ουκρανικής γης στους Ρώσους απαντά ο μεταβατικός Πρόεδρος της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις ΗΠΑ προκειμένου να ζητήσει ενεργή συμπαράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...