Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Με άλλο όνομα η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές!


«ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» είναι το όνομα για το κεντροαριστερό ευρωψηφοδέλτιο αντίληψης ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενων προοδευτικών-δημοκρατικών κινήσεων.

Ονόματα που παίζουν για το ευρωψηφοδέλτιο του κεντροαριστερού συμμαχικού σχήματος θεωρούνται, μεταξύ άλλων, ο εκ των δημοφιλέστερων στις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστερές και συνδιαμορφωτής της γραμμής της προεδρικής πλειοψηφίας (και) στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο βουλευτής Β' Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός, που συζητά το ενδεχόμενο μετά την υπαναχώρησή του από τη θερμή στήριξη των «58», τη σχετική αποκατάσταση της επαφής του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και την αλλαγή της διαδικασίας εκλογής των Ευρωβουλευτών μέσω σταυροδοσίας απευθείας από τους πολίτες.

Επίσης, σοβαρή υποψηφιόττα θέτει και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, η οποία προσφάτως δήλωσε ότι αν δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να εφευρεθεί στην παρούσα πολιτική συγκυρία.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου λήφθηκε η απόφαση για την ονομασία της ευρωλίστας που θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά η ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ακόμα ότι η χώρα χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που δεν θα αμφισβητεί τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού, η οποία εντασσόμενη σε ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, θα μάχεται για αλλαγές προοδευτικού περιεχομένου και κοινωνικής συνοχής.
Ο Φώτης Κουβέλης επέκρινε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναδεικνύονται ανίκανες να εντάξουν τη χώρα σε μια πορεία συντεταγμένης εξόδου από την κρίση και να την οδηγήσουν σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

Αντιτάχθηκε τόσο στις καταστροφολογίες όσο και στις ανεδαφικές θριαμβολογίες, λέγοντας ότι το κόμμα του επενδύει στην αλήθεια αντί στην τεχνητή πόλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...