Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παιδικός υποσιτισμός: Η ντροπή του ανθρώπινου... πολιτισμού!

alt

Στα 125 δις δολάρια ετησίως μπορεί να φθάσει το κόστος του υποσιτισμού σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση "Save the Children",
η οποία μετά από μελέτη, διαπιστώνει ότι περίπου το 25% των παιδιών παγκοσμίως, είναι αντιμέτωπα με τον κίνδυνο των χαμηλών επιδόσεων στο σχολείο, εξ αιτίας χρόνιου υποσιτισμού.
Το κόστος του υποσιτισμού στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αγγίξει τα 83 δις στερλίνες (125 δις δολάρια) σύμφωνα με την οργάνωση "Save the Children", η οποία επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η κακή και ελλιπής διατροφή στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, με εξαιρετικά υπομονευτικές και αρνητικές ικανότητες σε βασικά ζητήματα, όπως είναι η ανάγνωση και η γραφή.

Η μελέτη της Save the Children τιτλοφορούμενη «Food for Thought» (Τροφή για Σκέψη) βασίστηκε στην εξέταση χιλιάδων παιδιών σε Αιθιοπία, Ινδία, Περού και Βιετνάμ και έδειξε ότι όσα δεν τρέφονταν επαρκώς, είχαν υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες: Το σώμα τους δεν αναπτύσσονταν σωστά, ήταν πιο αδύναμο, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος να μην αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλός τους...

Όπως έδειξε η μελέτη, τα παιδιά ηλικίας 8 ετών που υπέφεραν από υποσιτισμό, είχαν 19% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη διαβάζοντας ακόμη και μια απλή πρόταση, όπως π.χ. «ο ήλιος καίει» ή «μου αρέσουν τα σκυλιά» σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που ακολουθούσαν μία ισορροπημένη διατροφή.
inthecity.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...