Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ


Στο 7,2% μειώθηκε το Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, από 7,3% τον προηγούμενο μήνα, παρά το μικρό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 148.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του τελευταίου μήνα -λιγότερες από τις αναμενόμενες- αλλά το συνολικό ποσοστό ανεργίας μειώθηκε, με τη βοήθεια των αναθεωρημένων στοιχείων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στους οποίους προστέθηκαν επιπλέον 9.000 καθαρές νέες θέσεις.
Το 7,2% είναι το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από το Δεκέμβριο του 2008, όταν οι ΗΠΑ βυθίστηκαν σε βαθιά ύφεση.
Ο αριθμός των ανέργων Αμερικανών μειώθηκε ελαφρώς, κατά 61.000, σε 11,25 εκατομμύρια άτομα, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, το οποίο καταδεικνύει ένα αυξανόμενο αριθμό ατόμων που εγκαταλείπουν από το εργατικό δυναμικό, διατηρήθηκε σταθερό στο χαμηλό 63,2%.
Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν μεγαλύτερη στους τομείς των Μεταφορών, του Λιανικού Εμπορίου, των Υπηρεσιών προσωρινής βοήθεια, ενώ για δεύτερο μήνα στη σειρά δημιουργήθηκαν καθαρές 22.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στα στοιχεία Σεπτεμβρίου δημοσιοποιήθηκαν με 18 ημέρες καθυστέρηση, λόγω της διακοπής λειτουργίας της Κυβέρνησης από το αδιέξοδο που προέκυψε στο Κογκρέσο κατά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία Σεπτεμβρίου θα έχουν μικρό αντίκτυπο μέχρι οι χαράσσοντες πολιτικής μπορέσουν να διαπιστώσουν πώς οι 16 ημέρες διακοπής των εργασιών της Κυβέρνησης επηρέασαν την οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...