Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Μιχελάκης: Η λιτότητα ενισχύει τους ακροδεξιούς στην Ευρώπη


Να εγκαταλειφθεί η πολιτική της αυστηρής λιτότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι “αποτελεί κοινωνικό κίνδυνο και θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τους ακροδεξιούς σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη”.


Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως η Ελλάδα αναμένει κοινοτική στήριξη για να επιτύχει το ταχύτερο δυνατόν ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και προσθέτει: “Ούτε η πραγματική οικονομία ούτε η κοινωνία ούτε, πολύ περισσότερο, το πολιτικό σύστημα, μπορούν να αντέξουν περαιτέρω μειώσεις και επιπλέον φόρους”.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να αντέξει ποσοστό 10% παράνομων μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού. “Σκεφθείτε: θα μπορούσε η Γερμανία, που έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσει 10 εκατομμύρια μετανάστες; Πώς να το αντέξει αυτό η Ελλάδα με τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της;”, διερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών και ζητά την βοήθεια της Γερμανίας και των υπόλοιπων εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφύγων.



Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή, που όπως λέει εκμεταλλεύθηκε αρχικά τον μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών και τα συνδεόμενα με αυτόν σοβαρά προβλήματα” και “αυτοπροβλήθηκε ως η φωνή εκείνων οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με το πολιτικό σύστημα”. Ο υπουργός χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή “ναζιστικό μόρφωμα και όχι ακροδεξιό κόμμα” και τονίζει ότι πρόσφατα “καταφέρθηκε ένα αποφασιστικό χτύπημα στις δομές της”, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως “φυσικά δεν θα περιοριστούμε σε αυτό”.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...