Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Σε πλειστηριασμό το βιολί του Τιτανικού


Το βιολί του Γουάλας Χάρτλεϊ -  του γενναίου μαέστρου της ορχήστρας του Τιτανικού  που μέχρι το τέλος  έπαιζε πάνω στο πλοίο - βγαίνει σε πλειστηριασμό αυτό το Σαββατοκύριακο στο Γουίλτσαϊρ της Βρετανίας, μαζί με άλλα 12 σπάνια κειμήλια από το πλοίο. 



Αγοραστές από όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για όλα τα κομμάτια της δημοπρασίας- ανάμεσα τους το αυθεντικό πιστοποιητικό του Τιτανικού ως "αβύθιστου πλοίου" και μια σπάνια φωτογραφία από την περισυλλογή πτωμάτων στο σημείο του ναυαγίου. 

Ωστόσο, το θρυλικό βιολί είναι αυτό που αναμένεται να πωληθεί σε  τιμή ρεκόρ. Ακόμα και οι ειδικοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν την τιμή που θα πιάσει καθώς πρόκειται για το πιο σημαντικό κειμήλιο του ναυαγίου. 

Το βιολί - που βυθίστηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη του στις 15 Απριλίου του 1912- εκτίθεται για τελευταία φορά, μαζί με το πιστοποιητικό γνησιότητας του, τις παρτιτούρες και την καφέ δερμάτινη θήκη του. Η τσάντα έχει χαραγμένα  τα αρχικά W.H.H και  μία επιγραφή "Για τον Γουάλας ως δώρο  για τον αρραβώνα μας από τη Μαρία".

http://www.youtube.com/embed/gx_Qz4XWrs8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...