Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Παγώνει ο καιρός από αύριο Τρίτη


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Τρίτη, με χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς βοριάδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 8 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα. 

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα, ωστόσο τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα, ενώ ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Την Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει. Σταδιακά από το απόγευμα οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...