Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η Αθήνα γιορτάζει τα Χριστούγεννα

alt

Με πολύ μουσική, χορό, παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εκδηλώσεις στις γειτονιές και τη συμμετοχή 150 καλλιτεχνών θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στις 6:30 το απόγευμα με την εκδήλωση  «Χριστουγέννων μουσικές Ανατολής- Δύσης». Ερμηνεύουν η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Εκκλησιαστικός  Χορός του Ι. Ν.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 6μμ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για τη φωταγώγηση του κέντρου της Αθήνας. Αμέσως μετά, ο Ανδρέας Μουρτζούκος (Saxelectro Project Live Christmas Play) θα παίξει με φανταχτερά χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια. 

Στις 6.30 θα ακολουθήσει πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και μια ώρα μετά τη σκυτάλη θα πάρει η Big Band του Δήμου.

Για το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Λευκή Νύχτα, καθώς θα επεκταθεί ως τις 11 το βράδυ το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων.


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 2 το μεσημέρι, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα κάνουν την εμφάνισή τους από το πουθενά ξαφνιάζοντας το υποψήφιο κοινό τους, μέσα από μια αναπάντεχη, διαφορετική σε κάθε περιοχή δράση.

«Η Αθήνα γιορτάζει - με παιχνίδι το κέφι αλλάζει» είναι το σύνθημα των  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, που φέτος έχουν στο επίκεντρο το παιδί, ενώ διατηρούν έναν πολυ-πολιτισμικό χαρακτήρα.  

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, τονίζοντας, ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα χαμηλού κόστους, καθώς στόχος είναι, χωρίς περιττές σπατάλες κι εντυπωσιασμούς, να αναδειχθεί η χαρά των εορτών για όλες τις ηλικίες, τις φυλές και τις θρησκείες».

Δύο ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, στην κεντρική σκηνή που θα στηθεί στο Θησείο, το πρόγραμμα θα ανοίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με τους Μ. Ψύρρα, Λ. Μεσσήνη, Ελ. Πέτα και Βασ. Λέκκα.

Στη συνέχεια οι Stringless θα παρουσιάσουν εντυπωσιακές διασκευές γνωστών τραγουδιών. Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό με υπόκρουση των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των άλλων ομάδων κρουστών, ενώ τα κάλαντα θα πουν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Τη σκυτάλη θα πάρουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Γιώτα Νέγκα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, ενώ η θεατρική ομάδα Άνωση έχει προγραμματίσει σκηνοθετημένα happenings.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...