Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παιδί φαινόμενο! Πέντε χρόνων, με IQ 159!


Η μικρή Χάιντι Χάκινγκς είναι μόλις 5 χρόνων, αλλά αντί να παίζει με κούκλες παίζει με αριθμούς και τα προβλήματα της Mensa, της οργάνωσης με τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες του κόσμου και ασφαλώς είναι ένα παιδί φαινόμενο!

Η Χάιντι είναι πλέον το πιο μικρό μέλος της Mensa, αφού σε ηλικία μόλις 5 χρόνων έχει IQ 159, μία μόλις μονάδα κάτω από το 160 του Aλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ! Η μικρή όταν ήταν δύο ετών ήξερε ήδη να μετράει έως το 40, να ζωγραφίζει και να διαβάζει βιβλία που ήταν για παιδιά επτά ετών. Στα τρία της χρόνια, μπορούσε ήδη να προσθέτει και να αφαιρεί, χωρίς καμία δυσκολία, ενώ στα τέσσεραά της χρόνια λύνει μέχρι και... μαθηματικές εξισώσεις!
Οι γονείς της, ο 48χρονος Μάθιου, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και η 44χρονη Σόφι, καλλιτέχνης, λένε ότι ήξεραν πάντα πως η κόρη τους είχε κάτι το ξεχωριστό, αφού από ενός έτους μπορούσε να μιλήσει με πλήρεις προτάσεις και πολύ καλές λέξεις.
Όταν ήταν 18 μηνών οι γονείς της τη βρήκαν να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή με ευχέρεια χωρίς να της έχει δείξει κανείς. Ο Χάιντι έδωσε το "IQ τεστ Wechsler" και συγκέντρωσε ποσοστό 159, πραγματικά απίστευτο για την ηλικία της.
«Δεν πιέζουμε καθόλου τη Χέιλι. Τα μαθαίνει όλα μόνη της στον εαυτό της», λένε οι γονείς της, ενώ οι εκπρόσωποι της Mensa λένε ότι οι γονείς της χειρίζονται το θέμα με τον σωστό τρόπο! Ο μέσος όρος του IQ των ενηλίκων, είναι το 100.
inthecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...