Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μπακογιάννη: Πολιτική διαπραγμάτευση με τρόικα


Την ανάγκη -πολιτικής- διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για ένα νέο πακέτο βοήθειας, και της σύμπηξης αρραγούς εθνικού μετώπου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με τη βουλευτή η διαπραγμάτευση δεν είναι πλέον τεχνοκρατική, αλλά πολιτική. 
«Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, να πάει όσο καλύτερα θωρακισμένη και προετοιμασμένη μπορεί η ελληνική πλευρά. Δεν αντέχει η Ελλάδα δεύτερο διχασμό. Τότε τα πράγματα θα είναι απίστευτα χειρότερα» δήλωσε. «Χρειαζόμαστε ένα ελληνικό εθνικό σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
«Πρέπει να επιμείνουμε ότι κάποια στιγμή το πακέτο που ονομάζουμε Ελλάδα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι μόνο όμηρος η ελληνική οικονομία, αλλά και η επενδυτική προσπάθεια. Eφτασε η ώρα της διαπραγμάτευσης, θα είναι δύσκολη δεν θα είναι εύκολη» πρόσθεσε η βουλευτή της ΝΔ. 
«Αυτή τη στιγμή γίνεται τρομερή αδικία έναντι των φορολογουμένων που πληρώνουν τους φόρους τους. Επειδή ξέρω ότι δεν θα εισπράξω, τους αυξάνω για να πληρώσουν τα κοροΐδα ακόμη πιο πολύ. Αυτή η λογική πρέπει να καταπολεμηθεί (...) Πληρώνουμε φόρους τριών ετών σε τρεις μήνες, πρόκειται σαφώς για ανικανότητα του φορολογικού μηχανισμού», τόνισε. 
Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε δε, στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «ποιον κοροϊδεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο; υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που θα λύσει τα προβλήματα και η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί;»
Πρέπει να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, αν πέσει όμως η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθούν και τα έσοδα εξήγησε. 
Τόνισε δε, ότι θα καταθέσει ερώτημα για τις τρομερές, όπως τις αποκάλεσε, καθυστερήσεις του αναπτυξιακού νόμου με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής «Βράζουμε, ψήνουμε επί μήνες ένα Προεδρικό Διάταγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενη εξάλλου στο θέμα της Χρυσής Αυγής, σημείωσε με νόημα ότι είναι αδιανόητο σε αυτή την παράταξη (σ.σ τη ΝΔ) να λοξοδρομούμε κοιτάζοντας προς ναζιστές και φασίστες.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...