Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης (Canto General) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Αποτέλεσμα εικόνας για μικης θεοδωρακης
Το λαϊκό ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη, "Canto General" σε ποίηση Πάμπλο Νερούδα, θα παρουσιάσει η Χορωδία "Choeur du Canto" τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Η συναυλία με την πολυπληθή, υψηλού επίπεδου χορωδία "Choeur du Canto"  από τη Βρετάνη, πραγματοποιείται με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Το Γενικό άσμα (Canto General, 1972) του Πάμπλο Νερούδα, μια κραυγή των λαών της Λατινικής Αμερικής για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, έγινε στα χέρια του Μίκη Θεοδωράκη ένα επικό κάλεσμα για δημοκρατία και ελευθερία. Αριστουργηματικός συνδυασμός ποίησης και μουσικής, που μιλά κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων, αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Μουσική διεύθυνση: Pierre Emannuel Clair
Αφήγηση: Αγλαΐα Παππά

Το Χορωδιακό σύνολο Choeur du Canto δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2011 στο Κεμπέρ της Βρετάνης, με μουσικό διευθυντή του τον Ζαν Γκολζεβί. Τα μέλη του Συνόλου, που προέρχονται από την περιοχή Φινιστέρ, διακατέχονται όλα από ένα κοινό πάθος: να ερμηνεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνουν παγκόσμια γνωστό το εμβληματικό ορατόριο Canto General του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Πάμπλο Νερούδα. 
Το σύνολο Choeur du Canto έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και του εξωτερικού, σε συνεργασία με τραγουδιστές και σολίστ οργάνων. Το 2013, για την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο του Πάμπλο Νερούδα εμφανίστηκαν στη Μέρα Χορωδιακού Τραγουδιού της Φινιστέρ, στο Θέατρο της Κορνουάλης (στο πλαίσιο της Μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης για τον Πάμπλο Νερούδα, στο Κεμπέρ και την Μπρεστ), περιόδευσαν στην Κριμαία με τη Χορωδία Δωματίου της Κριμαίας και εμφανίστηκαν στην Αίθουσα «Αλιζέ» του Γκυπαβάς. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στο Παρίσι, στην περιφέρεια του Σηκουάνα-Σεν Ντενί, στην πόλη Αράς.

Το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων με  δωρεάν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 52 84 800 ή να επισκεφτούν το www.opanda.gr  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου:
Πατησίων 44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...