Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν λέτε τι ακριβώς φοβάστε κ. Σαμαρά;



damanaki ixthok2

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΗΦΑΚΗ

Ουδείς εμποδίζει οποιονδήποτε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράζει την όποια γνώμη του ελεύθερα. Μόνο που όταν... αυτός ο "οποιοσδήποτε" δεν είναι ο "Χ" τυχαίος, αλλά ο πρωθυπουργός,
έχει την υποχρέωση (πέρα από την αλήθεια που εν προκειμένω πρέπει να θεωρείται αυτονόητη) να εξηγεί ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ λέει και για ποιους λόγους δεν αποκαθιστά ΑΜΕΣΑ την τάξη στα του οίκου του.

Και ο οίκος του είναι η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση άνθρωποι που τους επέλεξε και είναι λογικό να τους εμπιστεύεται απολύτως.

Για να δούμε όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο, ή τα λόγια του ακούγονται σαν τον θόρυβο μίας πέτρας που πέφτει στον ωκεανό και χάνεται στα βάθη της;

Στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς σε μία αποστροφή του λόγου του είπε και τα εξής: (απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ είναι καταγεγραμμένο και στα τηλεοπτικά πλάνα):

"Ο κόσμος είναι αυστηρός και με όσους από μας, βουλευτές και υπουργούς ακόμα, καμιά φορά αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιχνίδια. Αντί να βοηθούν ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη, καμιά φορά σπεύδουν να διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία".

Έτσι απλά! Σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Σαν να ξεστόμισε την πιο απλή κουβέντα!

Τι είπε λοιπόν ΞΕΚΑΘΑΡΑ;

Ότι υπάρχουν βουλευτές που πάνω απ' όλα βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον, με αποτέλεσμα να ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ την εθνική προσπάθεια.

Το είπε!

Και δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί επισήμως και να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

Να του πει δηλαδή "είναι δυνατόν να γνωρίζεις ότι από την Κοινοβουλευτική σου ομάδα αλλά και από το Υπουργικό Συμβούλιο υπάρχουν όχι κάποιοι, όπως λες, αλλά έστω και ΕΝΑΣ που να υπονομεύει το κυβερνητικό έργο και να μην τον έχεις καταγγείλει δημοσίως;"

Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να του ζητήσει... ατάκα κι επί τόπου να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους;

Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να του φωνάξει ότι δεν είναι ικανός (ή αν προτιμάτε είναι παντελώς ανίκανος) να ζητήσει εξηγήσεις από τους... παιχνιδιάρηδες;

Δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να του πει τι ακριβώς ΦΟΒΑΤΑΙ και δεν τους βγάζει στον αέρα, αλλά δειλά-δειλά αφήνει δήθεν... αιχμές με ισχυρές δόσεις αοριστολογίας;

Και μιλάμε για την Κ.Ο. της Ν.Δ., του δικού του κόμματος, όχι για την αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ που (υποτίθεται ότι) συγκυβερνά, όπου θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι έργο της Χ. Τρικούπη και της ηγεσίας της...

Ωστόσο, δεν στάθηκε μόνο σε βουλευτές. Αναφέρθηκε και σε υπουργούς, επίσης της Ν.Δ, και όχι προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, διότι προφανώς εάν επρόκειτο περί του αντιθέτου θα είχε έναν επιπρόσθετο λόγο να τους... βγάλει στο κλαρί.

Άλλο που δεν θα 'θελε! Σε αυστηρά κομματική εκδήλωση μιλούσε άλλωστε...

Επομένως, ποιοί είναι αυτοί που ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ το έργο του; Γιατί δεν τους κατονομάζει; Ποιά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ κρατούν το στόμα του κλειστό; Και, τέλος, αφού δεν μπήκε στον κόπο να τους κατονομάσει, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ το έκανε; Η μήπως δεν είναι και τόσο περίεργοι;

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ απαντήσεις. Δεν είναι δυνατόν να κρατά στην κυβέρνηση και να θεωρούνται στενοί του συνεργάτες κάποιοι που όπως ο ίδιος λέει όχι μόνο δεν τον στηρίζουν αλλά κινούνται στη βάση των προσωπικών τους επιδιώξεων.

Να προχωρήσω σε ένα προσωπικό... ρίσκο των όσων γράφω;

Απάντηση σε αυτά που ο ίδιος είπε, ΔΕΝ πρόκειται να δώσει. Πυροβόλησε στον αέρα, ίσως για να τους δώσει να αντιληφθούν ότι ΞΕΡΕΙ! Μόνο που με μαθηματική ακρίβεια, αυτή η πρωτοφανής ατολμία του θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες.

Υ.Γ. Είπε και κάτι ακόμη ο πρωθυπουργός:

"Τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος να βγούμε από το Μνημόνιο πολύ νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν! Από τα τέλη αυτή της χρονιάς, το 2014. Αντί από τις αρχές του 2016… ".

Θα ήταν ωφέλιμο να μας έλεγε ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ στο παρελθόν είχε λεχθεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ αυτός ο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός: "αρχές του 2016" και όχι, ας πούμε "την άνοιξη του 2015", "τέλη του 2018" ή "αρχές του 2020".

Διότι είναι ένα καλό τρικ να θέτεις μεταχρονολογημένες ημερομηνίες που ποτέ επισήμως δεν είχες πει, ώστε το 2016 να ακούγεται... μελωδικό.

Επαναλαμβάνω: πότε είχε ειπωθεί ώστε να είχε ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. ΕΠΙΣΗΜΩΣ, από τα δικά του χείλη και όχι από... κάποιον ή κάποια βουλευτή σε καφενειακού επιπέδου συζήτηση σε τηλεοπτικό πάνελ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...