Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Έρευνα ΟΗΕ για την Γάζα


Έρευνα για εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ στη Γάζα αρχίζει ο ΟΗΕ. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα που κατατέθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας
σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση. Εν τω μεταξύ, μεγάλη νίκη χαρακτήρισε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς την αναστολή των διεθνών πτήσεων από και προς το Ισραήλ, εξαιτίας της ρίψης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας παρέτεινε κατά 24 ώρες την απαγόρευση για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε σήμερα ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας μόνιμης εκεχειρίας με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν αρθεί πρώτα ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα.

«Όλοι ήθελαν να δεχθούμε μια εκεχειρία και μετά να διαπραγματευτούμε για τα δικαιώματά μας. Το απορρίπτουμε και θα το απορρίψουμε και στο μέλλον», δήλωσε ο Μεσάαλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ντόχα.


«Είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τις ζωές μας για να αρθεί η πολιορκία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...