Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ



«Να σβήσουμε τα σύνορα – Να νικήσουμε τον φόβο – Να μη γίνει ο κόσμος φυλακή».Τριπλό είναι φέτος το πρόταγμα του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας που ξεκινάει την Παρασκευή στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων.

Πρόκειται για ένα πλούσιο φεστιβάλ ενημέρωσης και κοινωνικής εγρήγορσης για τα φαινόμενα του ρατσισμού που πληθαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα των Αθηναίων και της ελληνικής κοινωνίας.

Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, στις 4, 5 και 6 Ιουλίου 2014.

Παράλληλα με το κεντρικό πρόγραμμα, θα λειτουργούν μόνιμες θεματικές: το αντιφασιστικό χωριό, με συζητήσεις για το αντιφασιστικό κίνημα στην εκπαίδευση, την αντιμετώπιση της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση αντιφασιστικών πρωτοβουλιών. 

Στο χωριό της αλληλεγγύης θα συγκεντρώνονται και θα διανέμονται καθημερινά τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές, ενώ θα γίνουν συζητήσεις για τη δημόσια υγεία και διάλογος των κοινωνικών δομών με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής. 

Με δικό τους καθημερινό πρόγραμμα και συνελεύσεις θα λειτουργούν χώροι του LGBTQ κινήματος και της Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...