Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο


Την ανάγκη «μιας ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους το οποίο δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Le Monde, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,
ενώ τάσσεται υπέρ του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη για μια νέα εθνική στρατηγική στις διαπραγματεύσεις γιατί έχουμε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά μας, για την αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, τι τον κάνει να πιστεύει ότι η Ευρώπη θα αποδεχθεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Διότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης. Αυτός ο συστημικός κίνδυνος οδήγησε τις Βρυξέλλες να ασχοληθούν με το ελληνικό χρέος το 2010. Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ χρησιμοποιήθηκε ως εκβιασμός. Όλοι ήξεραν ότι κάτι τέτοιο θα εκτίναζε στον αέρα την ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν κατάλαβε με ποιό τρόπο να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για «ένα αρνητικό σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ιδιαίτερα στη Γαλλία, που είναι μια σημαντική χώρα οικονομικά αλλά και στον τομέα της δημοκρατίας».

«Αυτά τα τερατουργήματα» πρόσθεσε, «είναι οι καρποί της πολιτικής λιτότητας που καταστρέφει τις μεσαίες τάξεις και τα πιο ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, ρίχνοντάς τα στην αγκαλιά των νεοναζί».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...