Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.


Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.) παρουσιάζει έκθεση με φωτογραφίες του εργαστηρίου φωτογραφίας
με τίτλο «Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων και των Εικόνων των Ταξιδευτών του Χρόνου» Μέρος VI.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.) αποτελεί μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η φωτογραφική ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» του εργαστηρίου φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε., αποτελούμενη από 22 εφήβους και νέους - νέες και τον εκπαιδευτή τους (νοσηλευτή ψυχικής υγείας - φωτογράφο), Μανώλη Σαλαμαλέκη παρουσιάζουν στο φιλόξενο χώρο  του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τη νέα τους φωτογραφική εργασία με τίτλο: «Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων και των Εικόνων των Ταξιδευτών του Χρόνου» Μέρος VI.

Η έκθεση αποτελεί μια περιπλάνηση σε γνωστές και άγνωστες γειτονιές της πόλης συλλέγοντας εικόνες της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, είναι ένα ταξίδι των δημιουργών σε τόπους μαγικούς, μεταφέροντας στον θεατή εικόνες και αναμνήσεις από την καλοκαιρινή ραστώνη και το απέραντο γαλάζιο των διακοπών μας.

Αφήνοντας πίσω το Μεγάλο Λιμάνι, το «Πόρτο Λεόνε», ξανοίγονται στο πέλαγος αναζητώντας νέες στεριές  πέρα από «τις θολές γραμμές των οριζόντων...», του ποιητή Νίκου Καββαδία. Μικρά λιμανάκια σε αιγαιοπελαγίτικα νησιά και νησιά του «Ιουνίου», ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, διακοπές στη μαγευτική Βενετία, λιμάνια της Μεσογείου, ο διάπλους του Γαλάζιου Δούναβη και του Βόσπορου. Τέλος η επιστροφή και πάλι στην πατρίδα φέρνει την ολοκλήρωση του Κύκλου των Περιπλανήσεων των Ταξιδευτών του Χρόνου.

Με τις έξι αυτές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2010 έως σήμερα σε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους, (του Δήμου Αθηναίων, του Πολυχώρου Απόλλων, και Photovision 2011 & 2013), η Ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» του εργαστηρίου φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. γιορτάζει 16 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα αυτού του τόπου και 27 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του ΚΕΚΥΝ - ΚΕΨΥΕ στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία εφήβων και νέων.

Εγκαίνια έκθεσης την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00 στο χώρο υποδοχής του 1ου ορόφου του Κεντρικού Κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» 
Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου, Γουδή - Αθήνα 

Διάρκεια έκθεσης: 19-29 Ιουνίου 2014

Ώρες  λειτουργίας: καθημερινά 9:30-15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...