Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το ΔΝΤ ενέκρινε την δόση των 3,41 δισ. ευρώ



Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζήτησαν την έκθεση που είχε ετοιμάσει ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην χώρα μας, Πολ Τόμσεν, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η οποία καταγράφει αναλυτικά την πρόοδο που επιτεύχθηκε και τι απομένει να γίνει. Η προηγούμενη φορά που έγινε συζήτηση για την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήταν τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ολοκλήρωσε σήμερα την πέμπτη αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας, στο πλαίσιο ενός οικονομικού προγράμματος που υποστηρίζεται από μια συμφωνία Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (EFF). Η ολοκλήρωση αυτής της αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση 3,01 δισ. Ειδικών Τραβηχτικών Δικαωμάτων (SDR) - περίπου 3,41 δισ. ευρώ ή περίπου 4,64 δισ. δολάρια), τα οποία θα φέρουν το σύνολο των εκταμιεύσεων στο πλαίσιο του διακανονισμού σε 10,22 δισ. SDR - περίπου 11,58 δισ. ευρώ ή 15,75 δισ. δολάρια».

Την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία με την επίτευξη πλεονασμάτων που θέτουν τη βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη, επισημαίνει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των άλλων εταίρων αλλά και της κυβέρνησης ότι το 2014  η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης (μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης) και σε αύξηση της απασχόλησης. 

Η έκθεση αναφέρει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια του σαφώς βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που επέτρεψε την πρόσφατη έξοδο στις αγορές και που θα οδηγήσει στην όλο και αυξανόμενη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...