Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Συναγερμός για τον ιό Εμπολα


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία, ζητώντας από τους γιατρούς και τα νοσοκομεία να επαγρυπνούν για τυχόν ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα
που έχουν εντοπιστεί σε χώρες της δυτικής Αφρικής.
Η Γαλλία διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές χώρες της δυτικής Αφρικής, πρώην αποικίες της, με μετανάστες και εργαζόμενους σε γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες να ταξιδεύουν πολύ συχνά από και προς την περιοχή.

Στη Λιβερία, εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού το οποίο σε αντίθεση με τα προηγούμενα, δεν συνδέεται με την επιδημία του ιού Εμπολα που έχει ξεσπάσει στη γειτονική Γουινέα.

Πρόκειται για έναν κυνηγό από την περιοχή Νίμπα, στην ανατολική Λιβερία, που πέθανε από αιμορραγικό πυρετό και ο οποίος «δεν είχε ποτέ καμία επαφή με κάποιον που να υπήρχαν υποψίες ότι είναι φορέας του ιού» Εμπολα, ενώ «δεν είχε πάει ποτέ στη Γουινέα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη Λιβερία 14 ύποπτα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού, δύο εκ των οποίων έχουν βρεθεί θετικά στον ιό Έμπολα, και όλα εκτός του κυνηγού, εντοπίζονται στην επαρχία Λόφα στον βορρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο συνολικός αριθμός των ύποπτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Εμπολα στη Γουινέα ανέρχεται σε 127, εκ των οποίων τα 83 ήταν θανατηφόρα...

Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι 35 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Υποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί και στη Σιέρα Λεόνε, όπου 15 άνθρωποι είναι υπό παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...