Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

"Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου"

                                   Φωτογραφία: Απόφαση για ποιοτική αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, με στόχο τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Χρονιά – ρεκόρ το 2013, με περισσότερους από 17,5 εκατομμύρια επισκέπτες , ενώ τα έσοδα μαζί με την κρουαζιέρα ανήλθαν σε 12 δις ευρώ. Μεγάλο μας στοίχημα για το 2014-5, να βοηθηθεί πλέον από την τουριστική αύξηση η ελληνική οικονομία —Όλγα Κεφαλογιάννη

http://www.scribd.com/doc/212266255/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5
«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την τουριστική κίνηση και παράλληλα να τονώσουμε τα έσοδα της χώρας, να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού μας προϊόντος, αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Τα παραπάνω τόνισε, αναφερόμενη στη νέα τουριστική χρονιά, η υπουργός Τουρισμού Oλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα του συνεδρίου «Επιμελώς Επιχειρείν 2014», που διοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι ο τουρισμός είναι ο απόλυτος παράγοντας εξωστρέφειας της οικονομίας μας και του ελληνικού επιχειρείν και μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντας ότι «θέτει τις βάσεις για να βελτιωθεί το ήδη υπάρχον πλαίσιο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και να καλυφθούν διάφορα κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία, με βάση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις αρμοδίων φορέων».

Όπως ανέφερε, «η πολυφωνία, συχνό φαινόμενο του παρελθόντος, κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην κοινή μας προσπάθεια».

Και παραλλήλως επεσήμανε ότι η σωστή προώθηση του τουρισμού, προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...