Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ελληνορωσικό φόρουμ τουρισμού στο Μέγαρο Μουσικής


Οι μεγάλες προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με την προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας,
εφ' όσον υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στην έκδοση βίζας, εξετάστηκαν στο ελληνορωσικό φόρουμ στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρά τη ρωσοουκρανική κρίση και την υποτίμηση στο ρούβλι, το τουριστικό ενδιαφέρον των Ρώσων παραμένει ακμαίο για τη χώρα μας.

Δεκάδες τουριστικοί πράκτορες, από Ρωσία, Ουκρανία, Αρμενία και Γεωργία, αλλά κι ελληνικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται με Ρώσους, μετείχαν στο ελληνορωσικό φόρουμ, στο Μέγαρο Μουσικής, για να συνεισφέρουν στη συζήτηση για τις ομορφιές που αναζητούν οι Ρώσοι (παραλίες, φαγητό, μνημεία κ.ά.), για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες.

Συνδιοργανωτές το Le Grand Group of Companies, απ' τους σπουδαιότερους ελληνικούς ταξιδιωτικούς ομίλους, που δραστηριοποιείται κυρίως σε Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Ιόνια νησιά κ.α., το Labyrinth, σημαντικός τουριστικός εταίρος από πλευράς Ρωσίας, καθώς και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean.
Στόχος του φόρουμ, η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους να γίνει αγαπημένος προορισμός, αφού περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινά μνημεία, παραλίες αλλά και νυχτερινή ζωή, από Μέγαρο Μουσικής μέχρι μπουζούκια (city break).
Ο Χρήστος Πάλλης, πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε στην προσέγγιση τουρισμού τεσσάρων εποχών κι επισήμανε πως η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση προτίμησης των Ρώσων τουριστών, αφού το 2013 την επισκέφθηκαν 1.352.900 Ρώσοι.

Η Φωτούλα Σαπουνάκη, απ' το Le Grand Group of Companies, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές παραλίες της πρωτεύουσας και στις δυνατότητες για ρωσικό μαθητικό τουρισμό και τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες, που τα πακέτα είναι πιο ελκυστικά.
Από πλευράς Aegean, ο Ευτύχιος Βασιλάκης ανακοίνωσε ότι 12 ελληνικοί προορισμοί συνδέονται αεροπορικώς με τέσσερις πόλεις της Ρωσίας, εκ των οποίων φέτος θα γίνουν και τα εξής δρομολόγια: Κως, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Σκιάθος κι εποχικά Μύκονος και Σαντορίνη. Υπογράμμισε την ανάγκη άρσης του περιορισμού για πρόσβαση σε μέχρι τέσσερις πόλεις της Ρωσίας που υφίσταται σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, από πλευράς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που γνωρίζει καλά και την ουκρανική αγορά, μίλησε για την πρόσφατη παρέμβαση επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού με αίτημα την κατάργηση της πολύπλοκης διαδικασίας θεωρήσεων βίζας. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική ως προς το κόστος ταξιδιού και προσφέρει ασφάλεια.

Η Λίτσα Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπογράμμισε ότι το 2013 αυξήθηκε κατά 67% η εισροή των Ρώσων τουριστών στη Ρόδο, στην Κω κατά 55%, ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικτυακή πύλη, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου www.aegeanislands.gr. Τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα για βίζες και στα αεροδρόμια για έλευση μέσω των τουρκικών παραλίων, όπως συμβαίνει στο πιλοτικό πρόγραμμα με τα λιμάνια.

Το φόρουμ προσανατολίστηκε κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, μολονότι ανοίγονται δυνατότητες για αύξηση του ρωσικού τουρισμού και στην παραλιακή ζώνη της ηπειρωτικής χώρας σε μέρη με έντονα βυζαντινό χαρακτήρα ή μνημεία: Αρτα, Μετέωρα, Μυστράς κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...