Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνέλαβαν στην Κύπρο ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό


Συνελήφθη στην Αμμόχωστο της Κύπρου, μετά από συνεργασία ελληνικής και κυπριακής Αστυνομίας, ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός, με πολλαπλή εγκληματική δράση.
Η αστυνομία τον θεωρεί αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, τις οποίες μάλιστα διέπρατταν με ιδιαίτερη βιαιότητα κατά των θυμάτων τους. 

Τα μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να πυροβολούν και κατά αστυνομικών, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες καταδιώχτηκαν μετά τη διάπραξη αδικημάτων.

Τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή, μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν και σκότωσαν 30χρονο άνδρα και τραυμάτισαν τον αδερφό του, όταν στην προσπάθειά τους να κλέψουν το αυτοκίνητό του από πυλωτή πολυκατοικίας, έγιναν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ανταλλαγή πυρών, προκειμένου να διαφύγουν. Είχαν, μάλιστα, στη διάθεσή τους Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών σε Αττική και Εύβοια, ενώ ο ίδιος είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...