Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μία βαθιά υπόκλιση σ' αυτόν τον πατέρα που συγκλονίζει!

                               alt

Ο 40χρονος Yu Xukang από ένα μικρό χωριό της επαρχίας Σιτσουάν στην Κίνα, μεγαλώνει ολομόναχος τον 12 χρόνων γιο του Xiao, που καθώς γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, του έχει προκληθεί σοβαρή αναπηρία.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει να πηγαίνει σε ένα ειδικό σχολείο, το οποίο φυσικά και δεν υπάρχει στο χωριό τους.

Έτσι, πατέρας και γιός ξεκινούν κάθε πρωί για το σχολείο, όχι όμως με κάποιο αυτοκίνητο.
                                       alt

Ο Yu περνάει στην πλάτη του ένα καλάθι, μέσα στο οποίο βάζει το παιδί του και με οποιονδήποτε καιρό και μέσα από ανηφόρες και επικίνδυνα λασπωμένα μονοπάτια, διανύει με τα πόδια κάθε πρωί 5 μίλια μέχρι το σχολείο Fengxi!

Στη συνέχεια ο πατέρας πηγαίνει στη δουλειά του μέχρι και μερικές ώρες αργότερα, όταν παίρνει το γιο του με τον ίδιο τρόπο από το σχολείο και επιστρέφουν σπίτι.

Ο ίδιος λέει ότι ο γιος του είναι πανέξυπνος και δεν θα μπορούσε να του στερήσει τίποτα.

Όταν τελικά κατάφερε να βρει το μοναδικό σχολείο που θα δεχόταν τον μικρό, ήξερε καλά ότι σχολικό ή άλλο μέσο μεταφοράς δεν υπήρχε, οπότε αποφάσισε ότι ο ίδιος θα εξασφάλιζε την μεταφορά του με όποιον τρόπο μπορούσε.


alt

Από την ημέρα που ο Xiao ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο, υπολογίζεται ότι ο πατέρας αυτός έχει διανύσει πάνω από 16.000 μίλια κουβαλώντας στην πλάτη του το παιδί του!

Η ιστορία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από τοπικά μέσα και κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν να ενοικιάσουν στον πατέρα σπίτι για να μην πηγαινοέρχεται.

Είναι αναμφισβήτητα ο ιδανικός πατέρας - υπόδειγμα και ραγίζει καρδιές για τη δύναμη της ψυχής του και την τεράστια αγάπη που τρέφει για το παιδί του...
inthecity.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...