Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το Πολιτικό Καφενείο μας περιμένει!


Το Πολιτικό Καφενείο στο Ελεύθερο Θέατρο Εμπρός άνοιξε το Σάββατο 8 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτά κάθε εβδομάδα την Πέμπτη και το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα και θα λειτουργεί με ελεύθερη συνεισφορά.

Θα υπάρχει καφές, τσάι, ένα γλυκό και καμιά φορά ζεστό φαγητό. Κάποια στιγμή ίσως να γίνει η παρουσίαση ενός βιβλίου, ένας κύκλος συζητήσεων για ένα κείμενο που μας προξένησε το ενδιαφέρον. Μπορεί να γίνονται προβολές ταινιών, ή η κατασκευή ενός εντύπου. Βέβαια ίσως να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά αλλά και όλα. Αυτό που χρειάζεται πιο πολύ το καφενείο είναι η παρουσία και η εμπλοκή σου.

Μακάρι οι συναντήσεις και οι σχέσεις που θα προκύψουν στο καφενείο να είναι καλλιέργεια εναντίωσης σε αυτό το κυνικό και ξερό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ή δεν γίνεται τίποτα.

Μακάρι οι προσωπικές και συλλογικές μας προσπάθειες να γίνουν αντίσταση στο καθολικό αίτημα παραγωγής και παραγωγικότητας που δεν εκφράζεται πάρα μόνο μέσα από την κυριαρχία του και που υπάρχει μόνο μέσα από την διαιώνιση ενός υποκειμένου που πάντα πρέπει να κάνει κάτι για να αποδείξει στην αγορά ότι ζει.

Το πολιτικό καφενείο επιθυμεί την διάλυση του επαναληπτικού, βαρετού ρυθμού της καθημερινής ζωής και την δημιουργία νέων χρόνων και στιγμών πέρα από τα κεκτημένα συγκεκριμένων ρόλων, θεσμών, συμπεριφορών, συνθηκών.

Οι μικρές μας εξεγέρσεις οι συζητήσεις χωρίς σκοπό, όταν ο περαστικός βρίσκει ησυχία σε ένα κτίριο που είναι τόσο δικό μας όσο και τα ίχνη που αφήνουν τα βήματα μας στην άμμο, ένα μέρος να ξαποστάσει η παρέα και να πιεί καφέ, η ανταλλαγή απόψεων, η δημιουργία σχέσεων μέσα από την εμπλοκή και την τριβή μας με ζητήματα κοινωνικά, προσωπικά, συλλογικά που παράγονται μέσα από την επιθυμία να γνωρίσουμε τις διαφορετικές τους εκφάνσεις.

Εδώ θα βρείς φίλους και εχθρούς του λόγου. Μανιώδης η λαχτάρα να βρούμε τις διαφορετικές μορφές των αναγκών και των επιθυμιών, την δύναμη της αγάπης, του έρωτα, της φιλίας και την ομορφιά της ποικιλίας των εμπειριών μας με τα πράγματα, τις ιδέες, τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τα αισθήματα.

Γ.Σ 
Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή
Αθήνα, Αττική 105 54


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...