Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"Προεκλογικός πυρετός στο Λιμάνι"

alt

 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΑΔΗΣ                                                                                                                                                                           
Απομένουν λιγότερο από δυο μήνες για τον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και ο πυρετός στα επιτελεία των δυο βασικών "μονομάχων"
στον Πειραιά, Μιχαλολιάκου-Δρίτσα για τη διεκδίκηση του Δήμου, κορυφώνεται.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του σε λίγες ημέρες, δουλεύει πυρετωδώς για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.

Σε αυτό επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση προς όλους τους πολιτικούς χώρους ενώ επιδιώκει την παρουσία στο ψηφοδέλτιο του, εκπρόσωπων του Life Style και των Σταρ κυρίως από τον χώρο της T.V., όπως Νόνη Δούνια και Ελεωνόρα Μελέτη, ονόματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να διαψεύδεται η συμμετοχή τους.

Στο μέτωπο-πόλεμο με Ολυμπιακό και Μαρινάκη, οι τόνοι έχουν πέσει δημοσίως, υπογείως όμως συνεχίζονται ανηλεώς. 
Μπορεί με εντολή «άνωθεν» το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές, να έχουμε φαινομενικά ύφεση αλλά η κόντρα που άνοιξε δεν μαζεύεται εύκολα.

Χαρακτηριστικό του όλου κλίματος είναι ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος -ανεξήγητα- δεν παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά» και στον Τελικό Κυπέλλου Πειραιά που έγινε στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Η ΕΠΣΠ αυτή την περίοδο δυστυχώς, έχει απολέσει την αυτοτέλεια της ως φορέας και αυτό είναι πολύ κακό για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο. Το θέμα αυτό είναι άλλη μια μεγάλη ιστορία για την οποία θα επανέλθουμε.

Στο επιτελείο του Θοδωρή Δρίτσα, παράλληλα με την παρουσία του στις γειτονιές του Πειραιά και τις άλλες παρεμβάσεις κυρίως για το μεγάλο θέμα της πώλησης του Λιμανιού, ετοιμάζεται η συγκρότηση του ψηφοδελτίου, όπου τα ονόματα με το βασικό κορμό αναμένεται να γίνουν γνωστά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκτός από τα βασικά στελέχη του «Λιμανιού της Αγωνίας» και πρόσωπα προερχόμενα από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, θα υπάρχει εκπροσώπηση από τους οικολόγους την ΑΚΙΚΑΠ και πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ τα οποία διαχώρισαν τη θέση τους τελευταία δύο χρόνια, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και στις πρωτοβουλίες πολιτών στις τοπικές κινήσεις και δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στο ψηφοδέλτιο του Θοδωρή Δρίτσα να υπάρχουν εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της πόλης (γιατροί, δικηγόροι κ.ά.) εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και του Εμπορικού κόσμου πρόσωπα από τον χώρο της ναυτιλίας, από τα ναυτεργατικά σωματεία και των Ενώσεων των υπαλλήλων, από τον ευρύτερο χώρο των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Όλες οι εκτιμήσεις μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι "μονομάχοι" του β΄ γύρου στον Πειραιά θα είναι Μιχαλολιάκος - Δρίτσας.

Πολύ σημαντικό ρόλο για την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης θα παίξει η διαφορά ανάμεσα στους δυο την πρώτη Κυριακή, οι συμμαχίες η στάση των άλλων υποψήφιων στη δεύτερη Κυριακή και ένας επίσης πολύ βασικός παράγοντας η εμφάνιση των υποψήφιων στην τηλεόραση. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές, πριν τρεισήμισι χρόνια ο Γιάννης Μίχας που ήταν το ακλόνητο φαβορί έχασε τις εκλογές, κυρίως από την εμφάνιση του στην τηλεόραση, όπου έβγαλε το χειρότερο πρόσωπο, αλαζονεία, υπεροψία και υποτίμηση του Β. Μιχαλιολιάκου ο όποιος ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ.

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά, το ιδιόμορφο πολίτικο κλίμα που υπάρχει αυτήν την περίοδο στη χώρα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο β΄ γύρος των Δημοτικών και Περιφερικών εκλογών συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές, δημιουργεί και το στοιχείο του απρόβλεπτου… 

Στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τη δεύτερη Κυριακή που θα πάει στις κάλπες θα κυριαρχεί το αίσθημα της «τιμωρίας»των πολιτικών που έφεραν τη χώρα και τους πολίτες στον πάτο…

Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά θα κυριαρχήσουν πρωτίστως στην εκλογική αναμέτρηση στα μεγάλα αστικά κέντρα προσδίδοντας πολίτικο χαρακτήρα καταδίκης των εκπροσώπων του μνημονίου της άγριας λιτότητας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Ο Βασίλης Μιχαλιολιάκος όπως και οι άλλοι υποψήφιοι που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά τα αισθήματα των ψηφοφόρων αυτή την περίοδο γι αυτό σπεύδουν να «πλασάρουν» και να υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι η υποψηφιότητα τους είναι ανεξάρτητη…

Όσον αφορά στους άλλους υποψηφίους στον Πειραιά, στον χώρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Παναγιώτης και Γιάννης Μελάς, δεν φαίνεται να είναι υποψήφιοι από τη θέση του υποψήφιου δημάρχου.
Αυτό ασφαλώς ενισχύει την υποψηφιότητα του Αντώνη Καλογερόγιαννη.
Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για την υποψηφιότητα του Σήφη Βουράκη, ο οποίος «παίζει» μόνος του στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, των «58» πριν από λίγες ημέρες και της «Ελιάς», δηλαδή πάλι ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Το ΚΚΕ μέσω της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατεβαίνει με υποψήφια ξανά την Ελπίδα Παντελάκη, ενώ η ΔΗΜΑΡ μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, στηρίζει την υποψηφιότητα του στελέχους της στον Πειραιά, Ηλία Τζανετουλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...