Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Διπλωματικός πυρετός ΗΠΑ - Ρωσίας

                                   

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να δει συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει τις προτάσεις της Ουάσινγκτον για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανίας»,
ανακοίνωσε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του, Τζεν Ψάκι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είναι πιθανό να ξανασυναντηθεί  με τον Ρώσο ομόλογό του εντός της εβδομάδας, θέλει όμως να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα εξετάσει σοβαρά τις διπλωματικές προτάσεις των ΗΠΑ. 

«Να απόσχουν από κάθε βεβιασμένη ενέργεια και από κάθε φραστική πρόκληση», ζήτησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος πρόσθεσε  πως «τα πρόσφατα γεγονότα, κυρίως στην Κριμαία, έχουν οξύνει περαιτέρω την κρίση».

Υπενθυμίζεται πως την προσεχή Κυριακή το φιλορωσικό κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει προγραμματίσει δημοψήφισμα με το ερώτημα αν οι πολίτες επιθυμούν την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, ένοπλοι, η ταυτότητα των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστη, απήγαγαν δύο Ουκρανούς δημοσιογράφους στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...