Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σκάνδαλο Ερντογάν συγκλονίζει την Τουρκία

alt

Σάλος έχει προκληθεί σε ολόκληρη την Τουρκία με την δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
εμφανίζεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο του, Μπιλάλ, στον οποίον φέρεται να λέει πώς να «ξεφορτωθεί» μεγάλα χρηματικά ποσάτην ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην κυβέρνησή του για διαφθορά.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε όλη την χώρα με την κυβέρνηση να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως πρόκειται για ψεύτικο και αναληθές βίντεο και πως πρόκειται για προϊόν μοντάζ.

Το πρακτορείο Reuters, πάντως, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων που αναρτήθηκαν.

Στις ηχογραφήσεις υποτίθεται ότι ακούγονται πατέρας και γιος να συζητούν για το πώς να μειώσουν τα κονδύλια στο «μηδέν», με το να τα διαμοιράσουν σε διάφορους επιχειρηματίες.

Σε ένα σημείο ακούγεται η «φωνή» του Μπιλάλ να λέει ότι πρέπει να «εξαφανιστούν» ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ηχογραφήσεις αυτές ίσως αποτελούν τις τελευταίες αποκαλύψεις σε ένα σκάνδαλο, που όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν είναι σκηνοθετημένο για να τον ανατρέψει.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν το βράδυ μέσω του Διαδικτύου είναι απολύτως αναληθείς και αποτελούν προϊόν ανήθικου μοντάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...