Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης


Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.


Ο κύριος Σαμαράς ανέφερε πως θα κάνει τα πάντα οι εκλογές να γίνουν το 2016, προσθέτοντας ότι το πιο δύσκολο κομμάτι το έχουμε αφήσει πίσω μας.

Ακόμη είπε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να επιστρέψουν στην κρίση, ούτε στα σενάρια εξόδου από το ευρώ. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν δίνει εναλλακτική λύση ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον, ενώ αναφερόμενος στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 εξέφρασε την πρόθεσή του να προτείνει πρόσωπο υπεράνω κομμάτων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όποιος δεν θελήσει εκλογή τέτοιου προσώπου, και πάμε σε εκλογές. 

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επισήμανε ότι υπάρχουν και όρια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί κανείς πρόσθετη φορολογία ή μικρότερες συντάξεις, ενώ επανέλαβε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διορθώσει τις κοινωνικές αδικίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...