Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μεϊμαράκης: Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και να μην παίρνουν αποζημίωση όσοι βουλευτές είναι πλούσιοι


Με το κλίμα διχασμού να κυριαρχεί ανάμεσα στους βουλευτές για το αν θα πρέπει να μειωθούν ή όχι οι αποδοχές τους ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης «έριξε» μια πρόταση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις έστω και αν είναι προς το παρόν μόνο μια πρόταση.


Ο κ. Μεϊμαράκης λοιπόν πρότεινε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στους βουλευτές και με βάση αυτά να αποφασίζει η βουλή εάν και πόσο αποζημίωση θα τους δίνει.

Από το βήμα της βουλής ο κ. Μεϊμαράκης είπε στους βουλευτές: «Εγώ, κυρίες και κύριοι, και στην αποζημίωση, που συζητάμε τώρα, αλλά και σε άλλους τομείς, θα έθετα εισοδηματικά κριτήρια. Θα έπρεπε, δηλαδή, ανάλογα, με τα εισοδηματικά κριτήρια του κάθε συναδέλφου να καθοριζόταν και η αποζημίωση.
Αυτά όλα πρέπει να επανεξεταστούν. Αν ένας Βουλευτής μπορεί ο ίδιος να ανταποκρίνεται -αφού προσδιορίσουμε τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προσδιοριστεί η αποζημίωση- και πράγματι έχει τόσα πολλά λεφτά, να μην την παίρνει την αποζημίωση και να είναι απόφαση δική μας. Αν δεν έχει, να μπορούμε να τον διευκολύνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Μα, ξέρεις δεν θα είναι όλοι οι Βουλευτές ίσιοι και χαλάει η ισότητα». Μα, αφού δεν είναι ίσοι από την ώρα που εισέρχονται τα εισοδηματικά κριτήρια, γιατί να μην μπει το κριτήριο;»

Την ώρα που είπε αυτά ο κ.Μειμαράκης ήταν ελάχιστοι βουλευτές στην αίθουσα όμως όσοι τα έμαθαν αργότερα , και κυρίως όσοι έχουν εισοδήματα και οικονομική άνεση, δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν και μάλιστα ανέφεραν ότι τέτοιες προτάσεις που χωρίζουν τους βουλευτές με ταμπέλα σε πλούσιους και φτωχούς θα προκαλέσουν αρνητικό κλίμα τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
iefimerida.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...