Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σταϊκούρας: Προχωράμε σε έλεγχο 94 φορέων για το ενιαίο μισθολόγιο


Την διενέργεια ελέγχων σε 94 φορείς του Δημοσίου για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζουν ή όχι το ενιαίο μισθολόγιο προανήγγειλε σε απάντησή του στο βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας «πρόκειται για φορείς, που είτε δεν παρέχουν μισθολογικά στοιχεία, είτε υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη μη εφαρμογή των σχετικών μισθολογικών διατάξεων. Από αυτούς, 49 είναι του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, 24 του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, 7 του υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, 6 του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 3 του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, 2 του υπουργείου Υγείας και από 1 των υπουργείων Μακεδονίας & Θράκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.»

Πάντως, στην απάντησή του ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, σε γενικές γραμμές, κρίνεται ικανοποιητική. Το μισθολογικό κόστος, μετά την εφαρμογή του, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 8,5% του ΑΕΠ το 2014, προσεγγίζοντας το μέσο Ευρωπαϊκό όρο. Και να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τη συνέχιση, και μόνο, της εφαρμογής του κανόνα 1:5. Πρόκειται για σημαντική προσαρμογή, εάν αναλογιστούμε ότι το μισθολογικό κόστος ήταν 9,6% του ΑΕΠ το 2011″ τόνισε, σημειώνοντας ότι σε ότι αφορά τους φορείς υλοποίησης του ενιαίου μισθολογίου, όλα τα υπουργεία το εφαρμόζουν.
aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...