Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση της κυβέρνησης για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Μετά τα πυρά που εκτόξευσαν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής όσο και μέσα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.


«Αποφασίσατε πραξικοπηματικά για την ΕΡΤ, βάλατε λουκέτο επί μήνες και αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε επιμένοντας να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τους πολίτες, ούτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρατε προς κύρωσε» επεσήμανε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, προαναγγέλνοντας την κατάθεση  της πρότασης μομφής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τη στιγμή που φορολογείτε ακόμα και στάνες, χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και χαρίζετε την ΕΡΤ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:«Είναι θεσμική εκτροπή και δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε. Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική. Είναι μέγιστη θεσμική εκτροπή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματός του με τους βουλευτές να συμφωνούν και να σημειώνουν εμφατικά «αν δεν την καταθέσουμε τώρα, τότε πότε».

Στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια με αφορμή την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης δεν θα τεθεί μόνο το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ αφού αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνο η αφορμή, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια η συζήτηση να συνδεθεί με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Ευκαιρία για την κυβερνητική πλειοψηφία

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τόνισε πως η πρόταση μομφή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για την κυβερνητική πλειοψηφία την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι αρραγής και ηχηρή.

Η έναρξη της συζήτησης της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Σφοδρή αντιπαράθεση νωρίτερα στη Βουλή

Νωρίτερα στη Βουλή είχε προκληθεί σφοδρότατη σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση με τον Νίκο Βούτση να υποστηρίζει ότι προστέθηκε μια ακόμη χάντρα παρανομίας στις ενέργειες της κυβέρνησης και να χαρακτηρίζει την επέμβαση πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης και πράξη έκνομη.

Όσον αφορά την απαγόρευση των βουλευτών να μπουν στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής ανάφερε ότι «με ΜΑΤ και ασπίδες μας απαγόρευαν να προχωρήσουμε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές να πάνε στο κτίριο της ΕΡΤ. Είναι πολύ γελασμένοι, τα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν, πρέπει να πάρετε τις ευθύνες σας».

Στον κ. Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος ανέφερε ότι την αρμοδιότητα για τήρηση της δημόσιας τάξης  έχουν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και όχι οι βουλευτές που δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οι βουλευτές οφείλουν να υπακούν στην τήρηση της δημόσιας Τάξης. «Δεν μπορεί το ζήτημα της νομιμότητα να κρίνεται από τον κάθε πολίτη στην κάθε στιγμή, αλλά εκείνη τη χρονική στιγμή που κρίνεται το ζήτημα της δημόσια τάξης, αρμόδιος δεν είναι ο βουλευτής, αλλά το αστυνομικό όργανο. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει νομιμότητα», είπε. Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι το μόνο που τον απασχολεί «είναι το συνδικαλιστικό του παρεάκι» και πρόσθεσε οτι «θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση και χωρίς εσάς και θα είναι και καλύτερη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, είπε ότι η δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί στην Ελλάδα όταν η εφαρμογή του νόμου, δεν θα θεωρείται είδηση. «Η Αγία Παρασκευή ήταν υπό κατάληψη από τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση προσπάθησε για καιρό να κάνει διάλογο για την παράδοση του κτιρίου αλλά αυτός ο διάλογος δεν οδήγησε πουθενά».

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης άσκησε και κριτική στη δήλωση Λαφαζάνη, ότι η Αγία Παρασκευή ανήκει στους εργαζόμενους. «Ο κ.Λαφαζάνης είτε βρίσκεται σε σύγχυση επειδή τον άδειασε ο κ.Τσιπρας από το Τέξας ή θέλει να επαναφέρει τα σοβιέτ στην Ελλάδα σήμερα που είναι επέτειος της Οκτωβριανής επανάστασης. Το κτίριο της Αγίας Παρασκευής δεν ανήκει στους εργαζόμενους ανήκει στον ελληνικό λαό και σ´αυτόν παραδόθηκε σήμερα. Η επέμβαση θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα».
Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...