Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο Γιάννης Καλαμίτσης


Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Γιάννης Καλαμίτσης, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου 1939 και αρχικά ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, δουλεύοντας ως έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων.
Αρχισε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική στον Καναδά, αλλά σύντομα τις εγκατέλειψε. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.
Από το 1990 παρουσίαζε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1), από το φθινόπωρο του 2006 στη ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM.
Εγραψε πάνω από 400 τραγούδια, κάποια από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί ως πραγματικά αριστουργήματα του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό" κ.ά.) και έχουν μελοποιηθεί από εξαιρετικούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...