Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κατεδαφίζονται αυθαίρετα σε δάση και αιγιαλούς


Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση, αιγιαλούς και παραλίες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε ότι η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων έχει αποστείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία έχει σχεδιάσει και κοινοποιήσει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλο το οργανόγραμμα για τις κατεδαφίσεις.
Οπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η ιεράρχηση των κατεδαφίσεων γίνεται αφού ληφθεί υπόψη το είδος της προστατευόμενης περιοχής, το πλήθος των αυθαίρετων κατασκευών στις συγκεκριμένες περιοχές, ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων κατεδάφισης και τα χαρακτηριστικά των αυθαιρέτων.
Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν στη Δυτική Ελλάδα όπου η αρμόδια Περιφέρεια έχει πρωτόκολλα κατεδάφισης για 365 αυθαίρετες κατασκευές.
Ταυτόχρονα, έχει δημοσιευθεί πρόσκληση διενέργειας δύο μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση 70 πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία, για την άμεση έναρξη του έργου σε λίγες εβδομάδες.
Πηγή: inthecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...