Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σγουρός: Στην Αθήνα το ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν


Στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνει το ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένας από τους οποίους θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όταν λήξει η θητεία του το φθινόπωρο του 2014.


 Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο οποίος θα διοργανώσει τη Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων στις 7 και 8 Μαρτίου 2014.

Μέχρι τότε, όπως είπε ο κ. Σγουρός όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα θα έχουν ορίσει τους υποψηφίους τους καθώς θα πλησιάζουν οι ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Αριστερά έδωσε πρόσφατα το χρίσμα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ακούγεται ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. .Επιπλέον για την Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών ακούγεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και νυν Ευρωβουλευτή Γκι Φερχόφσταντ ενώ για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οι μνηστήρες είναι ακόμη διάφοροι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός «το 2014 κλείνουν 20 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής Περιφερειών που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα», επισημαίνοντας ότι «γι” αυτό ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη κορυφής στην Αθήνα η οποία συμπίπτει και με την ελληνική προεδρία της ΕΕ» το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Θα συμμετάσχουν 800 μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών» – που είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο της ΕΕ στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών από τους 28 της ΕΕ.

Τα χρήματα για τη διοργάνωση της διάσκεψης κορυφής προέρχονται κυρίως από την Επιτροπή των Περιφερειών, που πληρώνει τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή των συμμετεχόντων ενώ η περιφέρεια Αττικής θα καλύψει το κτίριο του συνεδρίου και τις μετακινήσεις των συνέδρων στην Αθήνα.

Ένα κυρίαρχο θέμα της ατζέντας είναι οι τρόποι για να ενισχυθεί η συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές, οι οποίες τον Μάρτιο θα απέχουν μόλις δυο μήνες: «Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τους πολίτες να αντιληφθούν όχι μόνο τον οικονομικό της ρόλο αλλά και τον πολιτικό», είπε ο περιφερειάρχης, ενώ άλλο θέμα  είναι πώς πρέπει να πορευτεί η Επιτροπή των Περιφερειών, καθώς και πώς θα ενισχυθεί η συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...