Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εν ψυχρώ εκτέλεση 2 μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο


Αποκλεισμένη είναι αυτή την ώρα η περιοχή έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου σημειώθηκε το απόγευμα η ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματισμένο που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς».


 Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Ηρακλείου και η τροχαία έχει κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακείμενους δρόμους.

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και προσθέτει:

"Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει".

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και προσθέτει:

«Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών.

«Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία», είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».

«Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του. 

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και προσθέτει:

«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία.

Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και προσθέτει:

«Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος».


«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και προσθέτει:

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας»

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.»

Σε ανακοίνωσή της  για τη δολοφονία  που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

"Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών.  Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής", επισημαίνει η Χρυσή Αυγή.

"Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...