Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το Μετρό του μέλλοντος παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από τη Siemens


Πώς θα μοιάζουν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο μέλλον; Η Siemens δίνει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση στο «The Crystal», ένα κέντρο για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το οποίο διατηρεί η εταιρεία στην περιοχή Royal Victoria Docks στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου.
Την προσοχή των επισκεπτών στην έκθεση, που θα λειτουργήσει για τρεις μήνες με ελεύθερη είσοδο, αναμένεται να συγκεντρώσει η σχεδιαστική μελέτη για μια αμαξοστοιχία του μετρό.

Το μοντέλο βασίζεται τεχνολογικά στην πλατφόρμα Inspiro της Siemens ενώ ο εξωτερικός του σχεδιασμός βασίζεται στο φημισμένο Μετρό του Λονδίνου. Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να ανανεώσει το στόλο των αμαξοστοιχιών του μετρό που διαθέτει και να προχωρήσει σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε νέα οχήματα.

Σε συνδυασμό με το Inspiro, η Siemens παρουσιάζει επίσης με διαδραστικό τρόπο τις τεχνολογίες που βοηθούν τους επιβάτες να βρουν πιο γρήγορα το δρόμο τους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σταθμό στο Λονδίνο. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τις εξελίξεις στα ηλεκτρονικά εισιτήρια, συστήματα για την πληροφόρηση των επιβατών και συστήματα διαχείρισης των σταθμών.

Η Siemens έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για το μετρό που θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία της και συνεισφέρει στην ιδέα μια μοντέρνας πόλης. Το Ιnspirο διαθέτει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο «πρόσωπο». Ο σχεδιασμός του νέου Inspiro με εξ’ ολοκλήρου φωτισμό LED δημιουργεί μια φωτεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Την ίδια στιγμή, το τραίνο είναι κατά 30% περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό σε σχέση με παρόμοιες μοντέρνες αμαξοστοιχίες μετρό, εξοικονομώντας την ενέργεια που θα αρκούσε για την ηλεκτροδότηση 30.000 νοικοκυριών σε ένα χρόνο.

siemens-treno-mellon-106518 (2)Ο σχεδιασμός αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον. Η ταυτότητα ενός μητροπολιτικού κέντρου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την οπτική εικόνα του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών που διαθέτει. Για να απευθυνθεί στις ποικίλες απαιτήσεις των δημόσιων συγκοινωνιών στις πόλεις του αύριο, η Siemens ανέπτυξε μια πλατφόρμα για το μετρό που θέτει νέα δεδομένα στο χώρο και συνεισφέρει στην ιδέα μιας μοντέρνας πόλης. To Inspiro διαθέτει μεγάλες πόρτες εισόδου ενώ ο εσωτερικός του χώρος είναι προσεκτικά σχεδιασμένος με φαρδείς διαδρόμους που δίνουν έντονα την αίσθηση ενός ευρύχωρου περιβάλλοντος.
econews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...