Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Όλοι μαζί δίνουμε Ελπίδα και Ζωή…


Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» θα πραγματοποιήσει Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία (56η διοργάνωση) την Κυριακή 3 (09.00 – 13.00) & τη Δευτέρα 4 (09:00 – 20:00) Νοεμβρίου 2013 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης Αττικής (Τατοΐου και Κοραή).

Υπενθυμίζεται ότι μπορεί να αιμοδοτήσει κάθε υγιής ενήλικας με την προϋπόθεση ότι είναι ξεκούραστος, το προηγούμενο βράδυ έχει κοιμηθεί καλά και δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ & πριν την Αιμοδοσία έχει λάβει ελαφρύ γεύμα. 
«Ενας δε φτάνει, χρειάζονται πολλοί. Ολοι μαζί να δώσουμε λίγο Αίμα ακόμη. Ολοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή..»!
alt
Ιστορική αναδρομή του Συνδέσμου: 
Την 1η Δεκεμβρίου του 1989, ο 13χρονος Κωστάκης Μεσογίτης μετά το θάνατο του, έγινε ο πρώτος δωρητής όλων των οργάνων στην Ελλάδα, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας. Τρεις μήνες αργότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διοργανώνει μια εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη του Κωστάκη κάνοντας έτσι την αρχή μαζί με τους φίλους του και τους γονείς του για μια κίνηση που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα ζωής σ' αυτούς που την είχαν ανάγκη.
Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας«ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ», Σωματείο Εθελοντικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στην πόλη της Μεταμόρφωσης. Σήμερα αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες 17 Οργανώσεις τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σήμερα, ο Σύνδεσμος αριθμεί περίπου 2000 Μέλη και Αιμοδότες, στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης, στηρίζεται οικονομικά από τη συνδρομή και ενίσχυση Μελών, και Φίλων.
Η δράση του Σωματείου στη πολύχρονη λειτουργία του συνοψίζεται στα εξής:
Ο Σύνδεσμος διαδίδει την Ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Διοργανώνει σταθερά τρείς διήμερες Αιμοδοσίες το χρόνο, με τη συνεργασία του «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ» και του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» συγκεντρώνοντας κατά προσέγγιση 1000 μονάδες αίματος/έτος.
Επιπλέον προωθεί με επιτυχία την Δωρεά Αιμοπεταλίων έχοντας δημιουργήσει μια σημαντική ομάδα Δοτών.
inthecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...