Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διακόπηκε η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης – Παρέλυσε ο δημόσιος τομέας


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, ελλείψει συμφωνίας στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.


Περισσότεροι από 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία και πάνω από ένα εκατομμύριο θα κληθούν να δουλέψουν χωρίς αμοιβή.

Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, το Κογκρέσο δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έτσι από τα μεσάνυχτα, με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους την 1η Οκτωβρίου, ξεκίνησε η διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο υπήρχαν συμβιβαστικές τροποποιήσεις σχετικά με το νόμο Ομπάμπα για την Υγεία, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά μία ώρα αργότερα οι τροποποιήσεις απερρίφθησαν από τη Γερουσία.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η Γερουσία είχε απορρίψει και την πρόταση προϋπολογισμού.

Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακριβώς θα διαρκέσει η διακοπή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, ωστόσο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μία εβδομάδα μέχρι να βρει λύση το Κογκρέσο.
Πηγή:ecoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...