Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Δε δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων


“Δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δύο άκρων, διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο”, σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις θέσεις του, όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, “όταν οι "άλλοι" δεν είχαν ακόμη την "πολιτική βούληση" να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν”. 


Αφήνοντας αιχμές και για τη στάση άλλων κομμάτων -αν και χωρίς να τα κατονομάσουν- οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι “το ετερόκλητο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου λειτούργησε ως θερμοκήπιο μέσα στο οποίο η Χρυσή Αυγή απέκτησε ανοχή σ' ένα τμήμα της κοινωνίας”. Συμπληρώνουν, δε, ως προς αυτό ότι “δυστυχώς, ακόμα τώρα, κάποια κόμματα δεν έχουν αποδεχτεί τη λογική του συνταγματικού τόξου, διότι λένε "ο στόχος μας είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά στόχος μας είναι και το μνημόνιο", όπου ως "μνημόνιο" εννοούν την κυβερνητική πολιτική και την κυβερνητική πλειοψηφία και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της χώρας”.


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα του εορτασμού για τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: “Η οφειλόμενη τιμή στους συνανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους από τους ναζί, είναι να υπάρχει εθνική ενότητα, ομοψυχία και σταθερότητα στην πατρίδα μας”.


Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, επισημαίνουν ότι είναι απόφαση του ΠΑΣΟΚ να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, διευκρινίζοντας ότι “το φρόνημα δεν τιμωρείται, αλλά μορφές πολιτικού λόγου που είναι αξιακά απαράδεκτες βεβαίως και μπορεί να ενεργοποιούν τον ποινικό νόμο, όπως ο εγκωμιασμός του ολοκαυτώματος ή η ρατσιστική προτροπή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...